China State Shipbuilding Corporation'ın (CSSC) bir yan kuruluşu olan Dalian Shipbuilding'in TAINJIN Üssü, MSC Mediterranean Shipping Company tarafından sipariş edilen yeni LNG çift yakıtlı 16.000 TEU konteyner gemisinin inşaatına başladı.

Çelik kesme töreni 20 Kasım 2023'te yapıldı.

Rotterdam Offshore Energy'nin haberine göre, yeni inşa edilen gemi şu anda Kuzey Çin'de inşa edilen en büyük kapalı kutu gemisi ve gemi yapımcısına göre bu yıl Dalian tarafından inşa edilen üçüncü LNG yakıtlı konteyner gemisi.

16.200'den fazla standart konteyneri barındırabilecek kapasiteye sahip olan gemi, 366 metre uzunluğa, 51 metre genişliğe ve 30,2 metre kalıp derinliğine sahip olacak.

Liberya bayraklı gemi, WinGD iki zamanlı çift yakıtlı ana motor ve iCER dizel yeşil enerji tasarruf sistemi ile donatılmıştır.

Yardımcı jeneratör seti ve yardımcı kazanla birlikte, kükürt oksit emisyon gereksinimlerini karşılamak için düşük kükürtlü yakıt ve LNG yakıtı yakabilen çift yakıtlı besleme sistemi ile donatılmıştır.

168.000 dwt'luk konteyner gemisi aynı zamanda enerji verimliliğini ve ekonomiyi en üst düzeye çıkarmak için balast suyu arıtma sistemi, hava yağlama sistemi ve pervanenin önünde enerji tasarruflu kılavuz tekerlek gibi enerji tasarrufu sağlayan ekipmanlarla da donatılmıştır.

VesselsValue tarafından sağlanan verilere göre, henüz isimlendirilmeyen konteyner gemisi, MSC için Dalian'da inşa edilmekte olan altı adet 16.000 TEU'luk gemiden oluşan bir seriye ait.

Cemre Tersanesinde NERTHUS FYNSHAV suyla buluştu Cemre Tersanesinde NERTHUS FYNSHAV suyla buluştu

Bu yılın başlarında Dalian Shipbuilding, 16.000 TEU'luk iki gemiyi, MSC Vivienne ve MSC Chiyo'yu MSC'ye devretti.

Editör: Fulya Tekin