Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında teknesi bulunan ancak kendisinden haber alınamayan iş insanı Yasin Cinkaya’dan günlerdir haber yok. Cinkaya’nın teknesinde yapılan incelemede teknede herhangi bir adli olaya ilişkin ize rastlanılmadı.

Cinkaya’nın FBR isimli teknesinden

İş insanının, dengesini kaybederek denize düşmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında teknesi bulunan ancak kendisinden haber alınamayan iş insanı Yasin Cinkaya’yı arama çalışmaları devam ediyor.

Cinkaya, 14 Aralık günü Didim’den denize açılan teknesiyle kayboldu.

Ailesinin kayıp ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, Cinkaya’nın boş teknesini Eşek Adası yakınlarında buldu, ancak kendisine ulaşılamadı.

Cinkaya’nın FBR isimli teknesinde

Cinkaya’nın FBR isimli teknesinde emniyet güçlerinin yaptığı inceleme de tamamlandı.

İncelemede, teknede herhangi bir adli olaya ilişkin ize rastlanılmadı.

Polis, Cinkaya’nın dengesini kaybederek denize düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Cinkaya ailesinin avukatın yaptığı açıklama ise şöyle; "Müvekkilimiz Faber Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Cinkaya, 13 Aralık 2023 tarihinde Didim Marina'dan kendisine ait FBR isimli teknesi ile tek başına denize açılmış olup kendisinden en son aynı gün 19.00 saatlerinde eşi tarafından telefon ile haber alınmıştır. Aynı gün ilerleyen saatlerde ise ne yazık ki kendisinden haber alınamamıştır. 14 Aralık 2023 tarihi sabah saatlerinde tekne sürüklenmekte iken balıkçılar tarafından Eşek Adası açıklarında fark edilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bilgi verilmesi üzerine tekne kıyıya çekilerek olay yeri inceleme ekipleri tarafından inceleme yapılmıştır.

Çin’de kargo gemisi köprüye çarptı: 4 kayıp Çin’de kargo gemisi köprüye çarptı: 4 kayıp

Ancak ne yazık ki müvekkilimiz Yasin Cinkaya'ya teknesinde ulaşılamamıştır. Yapılan incelemeler neticesinde teknede herhangi bir adli olaya ilişkin bir emare bulunmamıştır. Cinkaya'ya ait cüzdan, telefon ve diğer tüm şahsi eşyalarının teknede olduğu tespit edilmiştir.

Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan detaylı incelemeler neticesinde şimdiye kadar şüpheli bir duruma rastlanmamış olup oltaların nizami olarak toplanmış ve iğnelerinin sökülmüş olması ile elektronik çapanın kaldırılmış olması nedenleri ile Yasin Cinkaya'nın teknesi ile dönüşe geçtiği sırada dengesini kaybederek denize düşmüş olabileceği değerlendirilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından olayın tespit edildiği andan itibaren arama kurtarma çalışmaları karadan, havadan ve denizden aralıksız devam etmektedir.

Editör: Nermin İstikbal