TOKİ, gemi sökümdeki arsaları satıyor TOKİ, gemi sökümdeki arsaları satıyor

Türk bayraklı yük gemisi Kafkametler’in geçtiğimiz yıl 19 Kasım’da şiddetli fırtına nedeniyle Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde askeri mendireğe çarparak batmasının üzerinden 100 gün geçti.

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım 2023'te fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı geminin kayıp personelini arama çalışmaları 100 gündür devam ediyor. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ile diğer kurumlardan ekipler, denizden aramayı Erdemir Limanı yoğunlukta olmak üzere liman içi ve dışı ile sahil şeridinde sürdürüyor. Öte yandan Denizcilik Genel Müdürlüğünün kontrolünde batık geminin enkazını kaldırma işlemleri de yapılıyor.

G H Ur Vx I X I A A Ie7 G

Bu süre içinde gemideki 12 mürettebatın yalnızca 5’inin cansız bedenlerine ulaşılabildi. Batık geminin enkazının tam bir ay sonra görüntülenebildiği faciada, kaptan Cemal Turan, 3'üncü kaptan Berke Çamurtaş, başmühendis Veli Özel, 2'nci makinist Göksel Özel, usta gemici Satılmış Uslu, gemici Mustafa Nacar ve yağcı Ömer Hebip'i arama çalışmaları ise devam ediyor. Arama çalışmalarını Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve deniz polisi ile diğer kurumların ekipleri sürdürüyor.

Editör: Nermin İstikbal