Yemen'deki Husi isyancıların Pazar günü geç saatlerde Bab el-Mendeb Boğazı'ndaki bir ticaret gemisine saldırıp hasar verdiği ve mürettebatın gemiyi terk etmesine yol açtığı bildiriliyor.

AP, hedef geminin , İngilizlere ait, Lübnan tarafından işletilen ve Belize bayraklı dökme yük  gemisi Rubymar olduğunu belirledi.

Olayı bildiren Birleşik Krallık Deniz Ticaret Örgütü (UKMTO) saldırıyı Kasım ayından bu yana bölgedeki gemilere saldıran Husi grubuyla açıkça ilişkilendirmedi. 

Gemi kaptanı, "gemiye yakın bir yerde hasara yol açan bir patlama" yaşandığını bildirdi ve şans eseri mürettebat zarar görmedi. 

Trabzon'da denizci öğrencilere saldırı Trabzon'da denizci öğrencilere saldırı

UKMTO, Pazartesi sabahı erken saatlerde (yerel saat) yayınladığı bir güncellemede, mürettebatın gemiyi terk ettiğini bildirdi.

Husiler gemide meydana gelen hasarın sorumluluğunu üstlenmedi.

İsrail'in Gazze'deki terör örgütü Hamas'a yönelik operasyonunun başlangıcından bu yana Husiler, Kızıldeniz'deki ticaret gemilerine onlarca füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenledi. Ayrıca İsrail bağlantılı bir araba taşıyıcısı olan Galaxy Leader'ı da yakalayıp alıkoydular ve hala geminin mürettebatını ellerinde tutuyorlar. 

Editör: Nermin İstikbal