OSG firmasına ait Overseas Josefa Camejo adlı Aframax tankerin kaptanı, mürettebattan birisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Olay İngiltere’de Brixham açıklarında meydana geldi.

ABD orijinli armatör tarafından yapılan duyuruda; “ Mürettebattan sağlık eğitimi almış kişilerin yaptıkları müdahaleye rağmen  ve bir acil durum sağlık ekibinin müdahalesine rağmen Kaptanın almış olduğu yaraların öldürücü olması nedeniyle kurtarılamadı. OSG bu olaydan dolayı büyük şok yaşamaktadır; kaybettiğimiz kaptanın ailesine ve bütün arkadaşlarımıza geçmiş oldun ve başsağlığı diliyoruz” denildi.

Yerel polis cinayeti araştırıyor. Kaptanı bıçakladıktan sonra karaya çıkıp kayıplara karışan mürettebatın aranmasına devam ediliyor. İngiltere Sahil Güvenlik Teşkilatı zanlıyı yakalamak için araştırmalarını sürdürüyor.

Oslobet TEXT-INDENT: 45px">112200 DWT luk Marshall Adaları bayraklı 2001 yılı yapımı çift cidarlı tankerin bütün mürettebatının ve zabitanının  Filipinli olduğu öğrenildi. Tanker, Venezüella’dan almış olduğu ham petrolü İsveç’e götürmekteydi.

Geminin armatörü OSG firması bu sabah yaptığı bir diğer duyuruda İngiltere Sahil Güvenlik teşkilatının yaptığı yoğun aramalara rağmen kaçak olan mürettebatın henüz yakalanamadığı belirtildi. Bildiride şöyle denildi:

“Öldürülen kaptanın eşi bugün Filipinlerden uçakla İngiltere’ye getiriliyor. Kendisinin yaşadığı bu zor zamanda gereken her türlü yardım yapılacaktır. Kaptanın eşi ve ailesine şirketimiz gereken her türlü ilgi ve yardımı gösterecektir. Şirketimizin yetkilileri olay yerinde ilgili makamlarla yakın işbirliği içerisindedirler. Gemiye yeni deneyimli bir kaptan gönderilmiş olup işinin başındadır.Yeni kaptan  geminin güvenli operasyonunun devamını sağlayacak ve gemide bulunan 25 zabitan ve mürettebata da gerekli özeni gösterecektir”

(denizhaber özel)

Editör: TE Bilişim