İTÜ GİMDER 10. Geleneksel Mezunlar Günü 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek İTÜ GİMDER 10. Geleneksel Mezunlar Günü 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek

Chemfleet'e ait K Onset adlı kimyasal tanker Ceuta Limanı'nda göz altına alındı. İstanbul merkezli tanker işletmecisi Chemfleet'in filosunda bulunan 12.900 dwt'lik K Onset adlı tankerde İspanya'nın Ceuta Limanı'nda bağlı iken gövde çatlağından kaynaklanan yakıt sızıntısı meydana geldi.

Liman tarihindeki en büyük çevre kirliliği olarak nitelendirilirken sızıntı 30 Nisan Salı akşamı rapor edilince liman görevlileri hemen önlem alarak koruma ve emici bomlar yerleştirdiler.

Tanker K Onset, İspanya'nın Ceuta limanındaki petrol sızıntısı nedeniyle gözaltına alındı

Gemide yapılan incelemede tanklarından birinde 32 santimetre ölçülen çatlaktan 25 ile 30 bin litre arasında deniz yakıtı sızdırdığı belirlendi.

Liman görevlilerine göre sızıntının yüzde 85’i temizlenirken Chemfleet’e ilk ceza kesildi. Liman idaresi 60 bin Avro’su para cezası ve 12 bin Avro’su ise temizlik masrafları olmak üzere 72.000 Avro’luk ödeme talep etti.

Nihai ceza henüz belirlenmezken yerel basına göre toplamda 200 ile 250 bin Avro arası bir ceza bekleniyor. Bir rapora göre ise ceza 500 bin Avro’yu bulabilir.

Tanker K Onset, İspanya'nın Ceuta limanındaki petrol sızıntısı nedeniyle gözaltına alındı

Editör: Nermin İstikbal