Yazdığı kitaplarla çok sayıda ödül alan tarihçi ve gezgin Saffet Emre Tonguç; 2010 yılında “En İyi Turizm Yayını” ödülünü alan İstanbul Hakkında Her Şey kitabının ardından, şimdi de İngiliz seyahat yazarı Pat Yale ile birlikte hazırladığı Boğaz Hakkında Her Şey isimli yepyeni kitabıyla okurların karşısında.

Boğaz Hakkında Her Şey; Bugüne kadar Boğaz hakkında yazılmış en kapsamlı ve en güncel çalışma. Kitapta, Boğaz’ın en meşhur yalılarının hiç görülmemiş iç mekan fotoğraflarının yanısıra, bir uçtan bir uca Boğaz ile ilgili en yeni bilgiler yer alıyor. Kitabın rotası Avrupa ve Anadolu Yakası olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor.

Saffet Emre Tonguç ve Pat Yale, okurları Cankurtaran’dan Rumeli Feneri’ne, Kadıköy ve Moda’dan ise Anadolu Feneri’ne kadar toplam 34 durağın yer aldığı heyecanlı bir yolculuğa çıkarıyor. Üstelik kitabın en başında yer alan haritada, ziyaret ettiğiniz yerleri işaretleyebilmeniz için kutucuklar dahi düşünülmüş.

Tam 360 sayfadan oluşan rehberde, yalın ve kolay anlaşılır metne yüzlerce renkli ve özel fotoğraf eşlik ediyor. Saffet Emre Tonguç ve Pat Yale’in aylarca süren çalışması; otellerinden restoranlarına, camilerinden kiliselerine, yalılarından köşklerine, saraylarından müzelerine kadar Boğaz Hakkında Her Şey’in yer aldığı olağanüstü bir rehber niteliğinde.

Yalnızca turistler değil, İstanbul’da yaşayan gezginlerin de yanlarından ayırmaması gereken bir kitapla karşı karşıyayız, şiddetle tavsiye.

Tarihçi-Yazar Saffet Emre Tonguç; Önceki akşam 21 Şubat Dünya Rehberler günü dolayısıyla düzenlenen TUREB Ödülleri etkinliğinde kitabını sitemizin Genel Yayın Yönetmeni (Rehber) Fulya Tekin İstikbal ve Kaptan (Rehber) Cahit İstikbal için imzaladı.

Editör: TE Bilişim