Sanmar Tersaneleri tarafından inşa edilen İlk RAlly 1900-SX hizmet botu, Haziran ayında, trafiği yoğun İstanbul Boğazı bölgesinde hizmet vermek üzere Türkiye'deki yeni sahibi Düzgit Grubuna teslim edildi.

RAlly 1900-SX, mürettebat servisi, inşaat ve bakım işleri, kargo taşımacılığı ve hafif çeki işleri gibi birçok farklı görevi yerine getirebilen çok yönlü çelik çift uskurlu yardımcı teknedir.

11 m x 5 m uzunluk ve genişliğindeki açık çalışma güvertesi, kargo veya ekipmanı taşımak, deniz müteahhitliği ve inşaat işleri, navigasyon yardımcıları bakımı ve demirleme kullanımı için kullanılabilir. Standart küpeştesi kapalı çift plaka türüdür. Çeki işi ve demirleme yardımında kullanılabilmesi için bir çeki kancası veya bir vinç eklenebilir ve kıç küpeşte yükseltileri tercih edilirse kaldırılabilir. 30 tonluk hidrolik deniz vinci, kargo, inşaat ekipmanları veya navigasyon yardımcılarının taşınması için takılmıştır. Kabloları ve ekipmanı yerleştirmek için makine alanının uzağında bir kargo bölmesi bulunur.

Başaltında, 12 yolcu için geniş lumbuzlu cömert, iyi aydınlatılmış bir yaşam mahalli mevcut. Alt güvertede dört kişilik bir ekip için gece konaklama imkanı bulunuyor.

Usturmaçalar, her uygulama için standart donanım olarak “D” tipi lastikusturmaça olarak donatıldı. 

Tahrik, iki adet sabit kanatlı pervanetarafından sağlanıyor; bunlar, donanım ve yüklemeye bağlı olarak yaklaşık 11.5 knot azami hız üreten iki adet  Volvo D13 tarafından üretilen 400 kW güç ile sürülür.

Teknede  standart donanım olarak tek jeneratör bulunuyor ancak isteğe bağlı olarak ikinci, bir jeneratör eklenebiliyor.

RAlly 1900-SXhizmet teknesinin ayrıntıları:

Toplam uzunluk: 19.8 m
Genişlik, kalıp: 7.0 m
Derinlik, kalıp: 2,8 m
Su çekimi, seyirde: 1,8 m
Fuel oil: 7 m3
İçme suyu: 2 m3
Mürettebat: 4 kişi
Hız: 11.5 knot
Güverte alanı: 55 m2
RAlly 1900-SX son derece yetenekli ve çok yönlü olup ve her işi üstlenmeye hazırdır. Yapı ve stabilite için tüm uluslararası ve Class standartlarını karşılar ve Sanmar Tersaneleri tarafından İstanbul, Türkiye'de çok yüksek bir standart bitirmek için inşa edilmektedir.

Editör: TE Bilişim