Yumurtalık Serbest Bölgesi'ne 7 tersane kuruluyor
 
Adana Valisi İlhan Atış, kentin yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ettiğini, Yumurtalık Serbest Bölgesine 7 tersane kurulacağını, bunlardan birinin inşaatının tamamlandığını söyledi.

Vali Atış yaptığı açıklamada, Adana'nın gerek coğrafi konumu, ulaşım bağlantıları, Orta Doğu'ya yakınlığı, iklimi, verimli toprakları, dünya petrol ticaretinin önemli bir geçiş noktası olması nedeniyle yıldızının parladığını belirtti.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın yanı sıra İskenderun Körfezi'ndeki yatırımların da sadece Adana'yı değil, tüm bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiğine işaret eden Vali Atış, özellikle tersane yatırımına yoğun ilgi bulunduğunu söyledi.
 
Tuzla gibi olsun istemem

Yumurtalık Serbest Bölgesinde bir tersanenin inşaatının tamamlandığını, burada toplam 7 tersane kurulacağını ifade eden Vali Atış, "Bu konudaki başvuruları aldık, prosedür devam ediyor ancak bu tersaneler Tuzla'daki tersanelerin taşınması mı onu bilemem. Aslında yörede 10 tersanenin üzerine çıkılmamalı düşüncesindeyim. Sonra Tuzla'da yaşadığımız olayların yaşanmasını istemem" dedi.

Vali Atış, yeni yatırımlarla yaklaşık 4 bin kişinin istihdamının öngörüldüğünü ifade ederek, "Her yatırım istihdam, her istihdam da en pek çok ailenin ekmeği anlamına gelir. Bu nedenle, yöremize gelen tüm yatırımcılara yasal prosedürler çerçevesinde gerekli kolaylığı gösteriyoruz" diye konuştu.

Sanayi yatırımlarının yanı sıra kent merkezinin de hareketlendiğini, oteller, hastaneler ve alışveriş merkezleri gibi halkın ihtiyaç duyduğu hizmetler konusunda önemli mesafe alındığını anlatan Vali Atış, "Yöreye yatırım konusunda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve ilçe belediye başkanları olmak üzere herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Özellikle yöre milletvekilleri bu konuya son derece ilgili. Yani seçilmişler ve atanmışlar el ele yörenin kalkınması için çaba harcıyor" açıklamasını yaptı.(aa)

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim