Yedi yaşındaki Panamax Hammonia Grenada'nın hurda için gönderildiği haberi ile konteyner taşımacılığında yeni bir talihsiz rekora imza atıldı. 

Alman kontrolündeki gemiler Ocak 2010'da Çin'deki bir tersaneden teslim edildi. Hammonia Reederei, 4.249 teu gemisinin satışından 5.5 milyon dolar gelir elde etti.

Gemi, Kasım sonunda Maersk Lines kirasından çıktı ve halen panamax konteyner gemileri deniz taşımacılığında iş bulması zor gemi tipleri olduklarından navlun bulamayınca Singapur'a demirledi. 

Hammonia Grenada, birkaç ay arayla geçen yıl söküme giden India Rickmers adlı gemiden  şimdiye kadar söküme giden en genç gemi ünvanını alıyor. 

Pana kanalının genişletilmesinden sonra eski Panama kanalına göre büyüklükleri ayarlanmış olan Panamax gemiler gemi geri dönüşümcülerin gözdesi oldu.  Bu tip gemilerden söküme giden tonaj  yaklaşık 700.000 TEU yu buldu. Panamax tipi konteyner gemileri deniz taşımacılığı tarihinde en az zamanda ve en fazla miktarda söküme giden gemi tipleri olarak tarihe geçtiler. 

Editör: TE Bilişim