Tersane çalışanlarına eğitim kursu

Tersanelerde çalışan işçilere yönelik düzenlenen mesleki eğitim kursu başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Derneği (GİSBİR) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, tersanelerde çalışan işçilere yönelik düzenlenen mesleki eğitim kursu başladı.

GİSBİR Genel Sekreteri Süheyl Demirtaş, kursun açılışı nedeniyle Pendik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesindeki törende yaptığı konuşmada, İş Kanunu ve 26 Mayıs 2008'de yürürlüğe giren 5763 sayılı kanun gereğince, 1 Ocak 2009'dan itibaren mesleki eğitim almamış işçilerin ağır ve tehlikeli iş kolunda çalıştırılamayacağını hatırlattı.

Bu nedenle "5. Risk Grubu"nda yer alan tersane çalışanlarına mesleki eğitim mecburiyeti getirildiğini anımsatan Demirtaş, bugün 15 dalda açılan eğitimin 2 yıl devam edeceğini ve çalışanların durumuna göre bu sürenin uzatılacağını söyledi. Demirtaş, "Ekonomik kriz ile ilgili bir yavaşlama süreci başlamışken, bütün enerjimizi ve gücümüzü en büyük kaynağımız olan insan gücünü eğitimden geçirmek için ayıralım" diye konuştu.

Demirtaş, mesai saatlerinde 3,5 saatlik eğitim alacak tersane işçilerinin, 3 ay sonunda girecekleri sınavda başarılı olmaları halinde sertifikaya sahip olacaklarını bildirdi.

Editör: TE Bilişim