Tersanede son adım da atıldı

TRABZON’UN istihdam için en büyük umudu olan ve yaklaşık 5 bin işçinin çalışacağı Sürmene Tersanesi’nde işletmeciler de tamamlandı. Toplam 3 parsele bölünen tersanede ilk parsel mevcut gemi işletmecilerine ihalesiz verilirken, ihaleye çıkarılan ikinci parsele Trabzonlu işadamı Yaşar Kaptan Çebi’ye ait olan Nur A.Ş. teklif verdi. Diğer parsele ise Bayrak Ticaret’in yanı sıra birinci parselin sahipleri olarak görülen Sürmeneli gemiciler de müracaat etti. AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, tersanenin 2009 yılında üretime başlayacağını söyledi.

Trabzon’un istihdam alanında en büyük umudu haline gelen ve yaklaşık 5 bin işçinin çalışması beklenen Sürmene Tersanesi’nde işletmeciler de tamamlandı. Toplam 3 parsele bölünen tersanede birinci parsel ihaleye çıkarılmadan mevcut gemi işletmecilerine verilirken, ihaleye çıkarılan ikinci ve en büyük parsele Trabzonlu işadamı Yaşar Kaptan Çebi’ye ait olan Nur AŞ teklif verdi. Diğer parsele ise Bayrak Ticaret’in yanı sıra birinci parselin sahipleri olarak görülen Sürmeneli gemiciler de müracaat etti. Türkiye’nin en derin ve en uzun mendireğine sahip, 24 metre derinliğe kadar ulaşan Sürmene Tersanesi’yle ilgili konuşan Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, mutluluğunu gizleyemedi.

Tersaneye Trabzonlu işadamlarının müracaat etmesine ayrıca sevindiğini belirten Erdöl, "Allah bize bugünleri de gösterdi. 2009 yılında yan sektörler hariç bin kişinin ekmek yiyeceğini şimdiden görebiliyorum. Bu rakam 2-3 yıl içinde 5 bine kadar çıkabilecek. Kimse endişe etmesin. Sürmene’de bir kompleks oluşturduk. 2 yıldır gemicilikle ilgili kurslar açtık. Büyük oranda iş garantili kurslarımızda nitelikli eleman yetiştirdik. 2004 yılında açılan Denizcilik Lisesi ilk mezunlarını verdi. Onlar da burayı bekliyor. Denizcilik Yüksek Okulu inşaallah seneye mezun verecek. Fakültemiz zaten var. Yani altyapısı önceden hazırlanan bir kompleksin son halkası tersanenin yapımı idi. Yaptık bitirdik, ihale ettik ve inşaallah Maliye de onaylayınca sahiplerine teslim edilecek. Trabzon çok güzel şeylere layıktır" dedi.

Editör: TE Bilişim