Serenitas serisinin ikincisi Mengi Yay tersanesinin Tuzla’daki tesislerinde denize indirildi.

31,7 metre uzunluğundaki lüx yat, 490 BG gücündeki 2 adet Caterpillar makinesi ile Mengi Yay tarafından üretilen süperyatlar arasındaki saygın grup içerisinde yerini aldı. 

YachtMarine firmasının seçkin bir müşterisi için üretilen Serenitas II nin mühendislik proje çalışmaları, Hollandalı ünlü tasarımcı ve mühendis Jaron Ginton birlikte yapıldı. Yat sahibi tarafından özellikle seçilen ünlü tasarımcı ve iç mimar Guide De Groot, lüx motoryatın iç tasarımından sorumlu oldu.

Yüksek stabilite kriterleri kazandıran en önemli özelliği ise tekne kısmının çelik ve üst yapısının alüminyum olmasıdır. Bu teknenin ağırlık merkezinin aşağıya çekilmesini sağlamakta. Ayrıca tasarım açısından trawler tipi lüx motoryatın iç ve dış mimarisi modern çizgiler taşımakta.

RINA-MCA sınıflandırmasına sahip lüx motoryat; oldukça konforlu bir şekilde dizayn edilmiş 1 master, 1 VIP ve 3 adet çift kişilik kabini sayesinde 10 adet konuğu rahat konforlu bir biçimde ağırlayabilmektedir. Her kabinin kendine ait bir banyo ve tuvaleti bulunmaktadır. Bütün konuklarına hizmet edebilecek kapasitede ve uygun ekipmanlarla donatılmış bir mutfağı vardır.

1964 yılından beri üretim yapan Türkiye’nin en köklü motoryat üreticisi olan Mengi Yay, Serenitas serisini 2010 yılından beri dünyaca ünlü seçkin mühendisler, tasarımcılar ve kendi deneyimli mühendis ekibiyle birlikte sürekli geliştirerek imal etmektedir. Üretiminde rol alan tedarikçi ve taşeron firmalar özenle seçilir. Kullanılan malzemeler en üst kalite segmentinden seçilir.

Mengi Yay CEO su Sayın Hüseyin MENGİ önümüzdeki günlerde Mengi Yay tarafından lansmanı yapılacak olan ve süper yat sınıfındaki dünyaca ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan 36, 42 ve 48 metre yeni seri tasarımlarının müjdesini verdi.

Editör: TE Bilişim