Sanmar'ın Haklı Gururu: Dünyanın ilk uzaktan kumandalı ticari gemisi

Rolls-Royce ve küresel römorkör operatörü Svitzer, Danimarka'nın Kopenhag limanında Sanmar tarafından inşa edilmiş olan dünyanın ilk ticari gemisini başarıyla sergiledi.

Bu yılın başlarında, Svitzer'ait  28 m uzunluğundaki Svitzer Hermod adlı römorkör, uzaktan kumanda ile manevraları gerçekleştirmişti. Kopenhag limanında bir rıhtımda bulunan römorkör, Svitzer genel merkezindeki kumanda odasında konuşlu römorkör kaptanı tarafından uzaktan manevrayla rıhtımdan avara etti, açıldı, 360 ° döndürüldü ve tekrar kalktığı rıhtıma dönüp yanaşmadan önce yine uzak merkezdeki kaptanı tarafından  Svitzer Genel Merkezi'ne yönlendirildi.

Rolls Royce ve Svitzer, gemiler için uzaktan ve özerk  operasyonları test etmek amaçlı işbirliğini sürdürmek üzere bir anlaşma imzaladılar. Birincil sistemler, özerk navigasyon, durumsal farkındalık, uzaktan kumanda merkezi ve iletişim olacak.

Olaya tanıklık eden Rolls-Royce deniz grubu başkanı Mikael Makinen, "Dünyada bir ilk olduğuna ve denizcilik endüstrisi için gerçek anlamda tarihi bir an olduğuna inandığım bir gösteride hazır bulunmak onur duyduğum bir şeydi. İki yıldır uzaktan kumandalı bir ticaret gemisinin on yılın sonuna kadar faaliyete geçeceğini söylüyorduk. Svitzer'ın operasyonel bilgisi ile teknolojik uzmanlığımızın benzersiz bir kombinasyonu sayesinde, bu vizyonu beklediğimizden çok daha önce gerçeğe dönüştürdük. " dedi. 

Svitzer Baş Teknoloji Sorumlusu Kristian Brauner "Yenilikçilik yoluyla değişim neredeyse her endüstri ve sektörde yaşanıyor ve teknoloji denizcilik endüstrisini de değiştirecek. En büyük küresel römorkörcülük şirketi olan Svitzer, müşterilerimize ve mürettebalarımıza fayda sağlamak için römorkörcülük işlemlerinin güvenliğini ve verimliliğini artırmak için yenilikçi yollar keşfetmemizi sağlayan projelere aktif olarak katılmaktadır. Müşteri performansı üzerindeki doğrudan etkisiyle, operasyonel maliyet ve çevresel ayak izi bakımından verimlilik şimdi ana itici güç olmaya devam etmektedir. Uzaktan çalıştırma sistemlerinin bu üst düzey araştırma ve geliştirmesinde Rolls-Royce ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz. "

Bir Robert Allan dizaynı olan Svitzer Hermod, 2016 yılında Türkiye'deki Sanmar tersanesinde inşa edildi. Uzaktan kumandalı sisteme bağlanmak için en önemli rolü oynayan  Rolls-Royce Dinamik Konumlandırma Sistemi ile donatıldı. Gemi aynı zamanda Rolls-Royce'dan bir çift MTU 16V4000 M63 dizel motor ile donatılmış olup, her biri 2000 kW, 1800 dev / dak. güce sahip.

Gemi aynı zamanda kaptanlara geminin ve çevrenin daha iyi anlaşılabilmesi için gelişmiş yazılımları kullanarak farklı veri girişlerini bir araya getiren bir dizi sensöre de sahiptir. Veri, Kaptan'ın gemiyi kontrol ettiği Uzaktan Çalışma Merkezi'ne (ROC) güvenilir ve güvenli bir şekilde iletilir.

Uzaktan Çalışma Merkezi, gemilerin kontrol edilme biçimini yeniden tanımlamak için tasarlandı.Mevcut köprüüstü tasarımını kopyalamak yerine ROC, tecrübeli kaptanlardan gelen girdileri, farklı sistem bileşenlerini, ana güven ve kontrolü sağlamak için en uygun yerde yerleştirmek için kullandı. Amaç gemilerin uzaktan kumandası için gelecekte de geçerli olacak standardı yaratmaktır.

Lloyd's Register'ın Denizcilik ve Açık Deniz Müdürü Nick Brown, "Rolls-Royce ve Svitzer ile bu proje üzerinde çalışmak ve onlara Svitzer Hermod'u güvenli bir şekilde gösteri konusunda destek vermek, LR ve endüstri için gerçekten önemli bir andır. Yakında hizmete girecek olan otonom gemilerde, bu teknolojilerin güvenli bir şekilde uygulanması hayati önem taşıdığı için, ShipRight prosedür rehberliğimizde deniz otonom operasyonlarının 'nasıl' olacağını zaten belirledik ve uyum sağlama rotası da belli. Kuralların eksikliği projeyi "risklerden arındırılmış" olarak nitelendirmek için bir engel teşkil etmedi ve ilk kapalı gösteriyle ilişkili güvenlik sonuçlarını göz önüne alırken, LR'nin Cyber-Enabled Ships ShipRight Prosedürü'ne karşı güvence sağladık. Endüstrinin otonom gemiler yolculuğunda bu çığır açan projede ortak olarak çalışmaktan onur duyuyoruz "dedi.

Gösteri boyunca, gemide bir sistem hatası durumunda güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için tam yetkili bir kaptanı ve mürettebatı hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim