Konteyner gemileri satışı hareketlendi

2008 inşa 3.400 teu kapasiteli CSAV Rungue ve eş gemi CSAV Romeral’in her birinin 40 milyon dolardan Yunanlı Allseas firmasına satıldığı açıklandı.

Her iki gemi de Alman KG finans kurumu Gebab tarafından CSAV’ye kiralanmıştı. Paragon Denizcilik’ten yapılan açıklamaya göre 3.400 teu’luk Box Trader ve Box Voyager de geçen ay satın alındıktan sonra CSAV’ye kiralanmıştı.

Alman Gebab’ın CSAV’ye 20 civarında konteyner gemisini iyi bir anlaşma ile uzun süreli kiraladığı biliniyor. Yeniden yapılanma sorunları bulunan CSAV’nin bir taraftan muhtelif ülkelerde kendi acentesini kurmak için çalışmalar yaptığı kaydedilerek, Gebab’ın şirketin yeniden yapılandırılmasına katkıda bulunmadığı da hatırlatıldı.

Geçen hafta 1996 inşa 2000 teu kapasiteli ve Hamburglu Rickmers’e ait Hamburgo 14.75 milyon dolara satıldı. Çok yüksek sayıda ikinci el konteyner gemisine Çinli ve Yunanlı armatörlük şirketleri talip olurken Yunanlıların yakın gelecekte kutulu taşıma pazarında çok daha ön sıralarda yer alacaklarına işaret edildi.

Editör: TE Bilişim