Hyundai Heavy Industries  bu yıl 18.6 milyar dolar gelir bekliyor

Yıllardır gemi inşa sanayisini milli ekonomik kalkınmanın temel endüstriyel faaliyet alanı gören  Güney Kore Hükümeti’nin açıkca desteklediği tersaneler  bu yıl  önemli bir gelişmeye hazırlanmakta.

Kore’nin en büyük iki gemi inşa tersanesinden yapılan açıklamaya göre  bu yıl  Güney Kore Gemi inşa endüstrisi için gelecek siparişler sayesinde parlak bir yıl olacak.

Hyundai Heavy Industries’ten yapılacak açıklamada  kesinleşmesi beklenen  gemi siparişlerinin halen 17.7 milyar dolara yükseldiği ve 2010 sonuna kadar 18.6 milyar dolarlık gelir sağlanacağı belirtildi. 

Bu siparişler arasında  ticari ve askeri gemilere ek olarak elektrik ve inşa ekipmanları, gaz ve offshore platformları ile, rüzgar değirmenleri de yeralmakta.

Hükümetin milli ekonomi kalkınma politikaları doğrultusunda  geçen sene 2008 sonu verilerine göre %62 gerileme ile 10.6 milyar dolarlık sipariş alındığı işaret edilen Hyundai Heavy Industries’in  hızlı çıkış yapacağı açıklandı.

Hyundai Heavy Industries Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü  Min Kehsik bu yıl ekonomik düzelme görüleceğini işaret ederek “İhtiyaç fazlası  gemilerin ve yetersiz banka kredilerinin sorun olmaya devam edeceğini” söyledi.

Almanya’nın Nord Capital firması adına 180,000 dwt’luk iki Capesize kuru dökmeyük gemisi inşaatını tamamlayan Hyundai bu gemileri Aralık ayında teslim etmiş bulunmakta. Hyundai’nin Gunsan grubunda  20 VLCC tanker ve kuru dökmeyük gemisi inşaatları devam etmekte.

Yıllardır gemi inşa sanayini milli ekonomik kalkınmanın temel endüstriyel faaliyet alanı gören  Güney Kore Hükümeti’nin  açıkca desteklediği tersaneler   bu yıl  önemli bir gelişmeye hazırlanmakta.

 

Editör: TE Bilişim