Ereğli'de tersanede patlama: 6 yaralı

Ustaoğlu Tersanesinde meydana gelen patlamada, inşa halindeki bir geminin kapalı bir bölmesine sızan gazın patlaması sonucu 4'ü ağır 6 işçi yaralandı.

Kazanın geminin içerisindeki yeni boyanmış ancak boyası henüz kurumamış bir bölmede kaynak yapılırken gaz patlaması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor.

Patlama sonucunda yaralanan 6 işçi Zonguldak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 4'ünün tedavi için  Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildiği öğrenildi.

Tersaneler bölgesinde bulunan Ustaoğlu Gemi Sanayii'nde saat 16.00 sıralarında meydana gelen patlamada yaralananların isimlerinin Ahmet Şam (20), İsmail Yiğitoğlu (22), Ümit Demircan (24), Bayram Demir (27), Serdar Aygün (22) ve İdris Terzi (26) olduğu öğrenildi.

Ambulanslarla önce Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Ahmet Şal, İsmail Yiğitoğlu, Bayram Demir ile İdris Terzi'nin durumlarının ağır olduğundan ilk müdahale sontrası Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildiği öğrenildi.

Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ümit Demircan ve Serdar Aygün'ün de durumu iyi.

Patlamanın Ürkmez'e inşa edilen gemide meydana geldiği gelen haberler arasında.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen Ereğli'ye gelerek patlamanın yaşandığı gemide incelemelerde bulundu. Patlamayla ilgili inceleme sürüyor.

DenizHaber.Com olarak Ustaoğlu tersanesi çalışanlarına ve tersane sahipleri Ali Arıkan ve Kamil Ustaoğlu'na geçmiş olsun derken  yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

DenizHaber.Com


Editör: TE Bilişim