Ayships’in  3. 64.000 tonluk gemisinin sac kesimi gerçekleşti

Ayships’in işletmesine katacağı Tsuneishi tersanesi Cebu’da inşaa edilen 3. 64.000 tonluk gemisinin sac kesimi Tersane yetkilileri, Class ve armatör temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Sorsi, Sotka ve Ultralaz isimli üç gemiyi de Tersane bu yıl içerisinde teslim etmeyi planlıyor.

Aydın Deniz Işletmeleri A.S.nin (AYSHIPS) 64.000 dwt (3+1 opsiyonlu) denetimlerini üstlendikleri gemi inşaatı projeleri Cebu fabrikasında sac kesimleri de geçtiğimiz eylül ayında yapılarak başlanmıştı.

Son nesil teknoloji ıle donatılmış bulb optımızasyon, hull line opt, low frıctıon paint, ME-B 9.5 ana makine, PMI auto tunning, bridge wing fresh air ıntake system, eco stator power savıng, pervane optımizasyonu, gyro-rudder hassasiyet ayarıyla yakıt tasarrufu, economizer kazanı için ilave generator steam üretimi vb. gibi bir çok ekstra unsuru tecrubeli Ayships ekibiyle ortak çalısmaları sonucu dizayn geliştirildi.

Bunun yanı sıra gemilerde güçlü Japon tedarikçilerin ekipmanları yer almakta. Çevreci, yeni nesil yakıt tasarruflu ve segmentinin öncüsü olacağı düşünülen TESS64 aeroline dizaynının geliştirilmesi ile son halini aldı.

Editör: TE Bilişim