1.5 aylık oğlunu göremedi  

Tu 1.5 aylık oğlunu göremedi  la Gemi Endüstrisi Tersanesi’nde havuzda bakımı yapılan kuru yük gemisini boyamak için vince binerek yükselen 2 işçinin bulunduğu sepet elektrik kaçırdı. İşçilerden biri öldü

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde işçi kazalarına yenisi eklendi. Dünkü iş kazasında 33 yaşındaki İrfan Uçkun hayatını kaybetti. Son kaza ile Tuzla Tersaneleri’nde ölenlerin sayısı 127’ye yükseldi.

BİRİ ÖLDÜ, DİĞERİ AĞIR YARALI

Tuzla Gemi Endüstirisi’nde ki havuzda bakımı yapılan kuru yük gemisini boyamak için Güven Boya ve raspa taşeron firmasında çalışan 2 işçi görevlendirildi. Boya ve raspa işlemi için sepete binen işçiler vinçle kaldırılmaya başlandı. Çelik Cooper olarak adlandırılan vince takılı olan sepet elektrik kaçırınca iki işçi de ağır yaralandı.

380 VOLT ELEKTRİK ÇARPTI

380 volt olduğu tahmin edilen elektrik akımı ile yaralanan işçiler hemen sepetten indirilirken, 33 yaşındaki 3 çocuk babası İrfan Uçkun hayatını kaybetti. Satılmış Duran adlı diğer işçi ise;  ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

3. ÇOCUĞU 1.5 AY ÖNCE DOĞDU

Uçkun’un 1.5 ay önce 3. çocuğunun dünyaya geldiği ve çocuğunu hiç görmediği öğrenildi. Olayın ardından Uçkun’un cenazesi Tuzla Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, işçi arkadaşları ve yakınları da aynı hastaneye geldi. Hastane önünde bekleyen işçilere gazetecilerle konuşma yasağı getirildiği öğrenilirken, işlerini kaybetme korkusu nedeniyle konuşmaktançekinmeleri dikkat çekti.

8 ayda 10 işçi öldü

Liman ve Tersane İşçileri Sendikası Başkanı Cem Dinç “ Arkadaşımız 380 voltluk elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Yaşanan ekonomik krizi fırsata çevirerek karlarına kar katan ancak işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini almayan işverenler nedeniyle arkadaşlarımız hayatını kaybediyor. İşçileri dikkatsizlikle suçlayan işverenlerinde tedbir almadığı bir kez daha ortaya çıktı” dedi. Tuzla Gemi Endüstrisi’nde dün meydana gelen iş kazasıyla Tersaneler Bölgesi’nin kuruluşundan bu yana ölen işçi sayısı 127’ye çıktı. 2009 yılı içerisinde ise 10 işçi hayatını kaybetmiş oldu. 

Editör: TE Bilişim