New York'ta listelenen tanker devi DHT Holdings, Güney Kore'de dört adet ham petrol taşıyıcısı (VLCC) inşa etmek üzere anlaşmalar imzaladı.

Gemilerin teslimatların Nisan ve Aralık 2026 arasında yapılması bekleniyor.

VLCC'lerden ikisi Hyundai Samho Heavy Industries'de, diğer ikisi ise Güney Kore'de Hanwha Ocean tarafından inşa edilecek. Gemilerin ortalama fiyatı 128,5 milyon dolar. Sözleşmeler, 2027 yılının ilk yarısında teslim edilebilecek ilave dört gemiye ilişkin opsiyonları da içeriyor.

Danimarkalı Simonsen, Çin'e sekiz kimyasal tanker sipariş etti Danimarkalı Simonsen, Çin'e sekiz kimyasal tanker sipariş etti

320.000 dwt taşıma kapasitesine sahip olacak olan gemiler, yeni Süper Eko tasarım spesifikasyonlarına göre inşa edilecek ve egzoz gazı temizleme sistemleriyle de donatılacak

DHT Başkanı ve CEO'su Svein Moxnes Harfjeld, "Piyasanın sunduğu en verimli ve en yüksek kaliteye sahip gemileri inşa etmek için çok erken ve rekabetçi teslimat aralıkları sağladık" dedi.

24 gemilik güçlü bir filoya sahip tanker firması, yeni VLCC'lerin tedarikini içeren mevcut sipariş defterinin mevcut filonun %3'ünden daha azına denk geldiğini ve potansiyel ek VLCC siparişleri için teslimat slotlarının 2027'den itibaren slot rekabetiyle birlikte mevcut olduğunu kaydetti. 

Editör: Nermin İstikbal