Yeni gemi seferleri için Dubai Fuarı'na gidiyorlar

İTO Başkanı Demirtaş ile Vali Kıraç, 15 Aralık'ta Ortadoğu'daki fuarda İzmir'e gelen kruvaziyer ve turist sayısının artırılması için görüşmeler yapacak

2003 yılından itibaren kente gemiyle gelen yolcuların ayakbastı ücretini ödeyen ve bu konuda tanıtım seferberliği başlatan İzmir Ticaret Odası, Aralık ayındaki iki büyük fuarla kente gelecek kruvaziyer gemi ve turist sayısını artırmayı hedefliyor. Kurban Bayramı'nın ilk iki günü Venedik'te gerçekleşen Venedik Kruvaziyer Fuarı'na İTO Başkan Vekili Jak Eskinazi başkanlığında bir heyet katıldı.

15- 17 Aralık tarihleri arasında yapılacak Dubai Kruvaziyer Fuarı'nda ise Vali Cahit Kıraç, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can ve İTO Genel Sekreteri Adnan Yıldırım yer alacak. Venedik ve Dubai kruvaziyer fuarlarına 16 metrekarelik standlarda katılacaklarını belirten İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, ayrıca henüz ismini açıklayamayacağı 3 kruvaziyer firmasının daha İzmir'i programlarına dahil ettiğini ve 2009'da seferlere başlayacağını söyledi.

FOSCI İLE RANDEVU

Demirtaş, "İzmir, kruvaziyer turizminde pazarın yükselen yıldızı olma yolunda adım adım ilerliyor. Bu kapsamda bizler de dünya kruvaziyer kongre ve fuarlarına katılarak kentin tanıtımını en iyi biçimde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Aralık ayında önce Venedik Fuarı'nda yer aldık. 15- 17 Aralık'ta da Dubai'deki kruvaziyer fuarına katılacağız. Dubai'deki fuara Vali Cahit Kıraç, İKA Genel Sekreteri Ergüder Can, İTO Genel Sekreteri Adnan Yıldırım ile gideceğiz. Fuarda kruvaziyer gemileri İzmir'e çekmek için çaba harcayacağız" dedi.

Dubai Fuarı sırasında Costa Grubu'nun CEO'su Fosci ile 2009 programı üzerine görüşeceklerini kaydeden Demirtaş, "Ayrıca şu an ismini açıklayamayağımız 3 kruvaziyer firması daha İzmir'i 2009 programına aldı. Hedefimiz, İzmir'in Akdeniz'in ilk 5 kruvaziyer limanında birisi olması. Üçkuyular arabalı vapur iskelesi yanına inşa edeceğimiz yeni kruivaziyer limanı da dikkatleri İzmir'in üzerine çekecek. Bu sayede Akdeniz'in ilk 5 kruvaziyer limanı içinde olma ve 500 bin turist hedefine 2-3 yıl içinde ulaşmış olacağız" dedi.

Gelecek yıl 500 bin ziyaretçi gelir

İTO Başkanı Demirtaş, "2003 yılında 5 gemi ile 15 bin dolayında yolcu gelmişti. Bu yıl 125 gemi ile 315 bin kruvaziyer turist kenti ziyaret etti. Yıl sonunu 340 bin rakamı ile kapatacağız. 2009 hedefi ise 500 bin yolcu. Bu beklentimizin gerçekleşmesi için her türlü tanıtım fırsatını değerlendiriyoruz" dedi.

Demirtaş, dünya kruvaziyer turizm pazarında yüzde 10'luk bir büyüme beklendiğini, Türkiye'de ise bunun üzerinde gerçekleşecek büyümede 500 binlik rakamın yakalanmasına kesin gözüyle bakıldığını ifade etti.

 

 

Editör: TE Bilişim