İzmir-Midilli Hattı'nda düzenli seferler, 3 Mayıs'ta başlıyor İzmir-Midilli Hattı'nda düzenli seferler, 3 Mayıs'ta başlıyor

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın, 40 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkacak.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesi kapsamında 2021’de yapılan ihale, cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti. Limanın özelleştirilmesi için 2022’de çıkılan ihaleyse yeterli teklif alınamadığından iptal edildiği belirtilmişti.

SON TEKLİF TARİHİ 29 MAYIS

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirileceği açıklandı. Bu kapsamda düzenlenecek ihale için geçici teminat bedeli 120 milyon lira, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 150 bin lira ve son teklif verme tarihi ise 29 Mayıs olarak açıklandı.

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve “pazarlık usulü” ile yapılacağı ifade edildi. Pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırmayla ihale sonuçlandırılacak.

Editör: Nermin İstikbal