Dünyanın en ünlü turist gemilerinden "Queen Elizabeth 2" isimli transatlantik, Kuşadası'na bu sezon üçüncü seferini gerçekleştirdi.

Bin 700 İngiliz turisti taşıyan ve bin mürettebatı bulunan İngiliz bayraklı Queen Elizabeth 2, sabah saatlerinde Kuşadası Limanı'na yanaştı. Turistlerin büyük bölümü otobüslerle Efes ve Meryemana'ya gitti. Tarihi ve turistik yerleri gezen İngiliz turistler, daha sonra acenteler tarafından büyük alışveriş merkezlerine götürüldü. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen ve gün boyu Kuşadası Limanı'nda demirli kalan ünlü Queen Elizabet 2'yi gören yerli ve yabancı turistler, transatlantiğin önünde hatıra fotoğrafı çektirebilmek için birbiriyle yarışırken ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Ünlü transatlantikle aynı saatlerde Kuşadası Limanı'na yanaşan "Sea Diamond" isimli gemiyle ise çoğunluğu Amerikalı olan 830 turist geldi. Her iki gemiyle ilçeye gelen turistlerin büyük bölümünün acenteler tarafından otobüslerle şehir dışındaki büyük alışveriş merkezlerine götürülmesi ise, esnaf tarafından yine tepkiyle karşılandı.
DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim