Mengi Yay CNR Avrasya Boat Show’da

50 yıllık bir geçmişe sahip olan Türkiye’nin custom motoryat ve yelkenli üreticisi Mengi Yay Yatçılık bu yıl da 11-19 Şubat tarihleri arasında CNR da düzenlenecek olan Avrasya Boat Show da olacak.

Halihazırda Tuzla daki tesislerimizde imlatına başlanan 44 metre projemizin de lansmanı yine CNR Boat Show da yapılacak. 44 metre uzunluğundaki Tersanemizin 96. Teknesi olan, VİRTUS projesi, İtalyan VYD Yacht Design, Hollandalı Ginton Naval Architechts ve Mengi Yay imzaları ile uluslararası bir proje olacak. İlk bakışta hissedilen agresif hatlarıyla dikkat çeken teknenin hidrolik olarak açılan çift kapaklı beach club’ı ve balkonları denizi hissetmenizi sağlayacak. Tekne henüz üretim aşamasında olduğundan, Sahibinin isteğine göre iç tasarım yapılıp, farklı renk tonlarında sunulabilecektir. Tersanede, 500 GT altında, okyanus geçebilen ve  sac/alüminyum olarak üretilen son projesi VİRTUS 44 ile önümüzdeki yıl da yatçılık alanındaki ödüllere aday olacak.

Ünlü İtalyan tasarımcı Paolo Dose’nin iç ve dış tasarımını, ünlü Hollandalı mühendis Ginton’un gövde mühendisliğini yaptığı, bu 44 metre boyundaki VİRTUS, RINA Unrestricted Charter klas sertifikalı ve misafirlerinin konforundan feragat etmeden 15 knot hıza ulaşabilen bu Mega Yat,  kıç tarafta açılan 2 kapak yardımı ile 25 m2’den 44 m2’ye genişleyen beach clubı ile teknedeki misafirleri denizle buluşturmakta ve gövdeden açılan kapak sayesinde Tender, oyuncak, dalış, balıkçılık gibi ekipmanların saklandığı geniş bir alan sunmaktadır. Konforlu ve farklı tasarımlı, geniş Master kamarası, 4 misafir kamarası, ferah ve çepeçevre camları sayesinde aydınlık ve her iki tarafında açılabilen iki adet balkonlu salonu, fonksiyonel ve elit tasarımlı merdivenleri ile oldukça adından söz ettirecek.

YATÇILIKTA TÜRKİYE’YE İKİ ÖDÜL BİRDEN
 
Türkiye’nin en eski ve köklü yat üreticilerinden olan Mengi Yay Yatçılık A.Ş.’nin Tuzla İstanbul’daki tersanesinde Türk işçisi ve mühendisinin emeğiyle üretilen 45 metre boyundaki Aquarius, Lux Et Al ve Design Et Al’ın ev sahipliğinde, Yatlar, özel jetler, mimari yapılar ve tasarımlara verilen, dünyanın en prestijli ödüllerinden, “Yacht and Aviation Awards” da yat branşında Dış Tasarım ve iç tasarım olarak iki dalda ayrı ayrı ödül aldı.

İtalya Venedik te Hotel Cipriani de düzenlenen ödül gecesinde Mengi Yay A.Ş. adına ödülü, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mengi; Mengi Yay kalitesine inanarak güvenerek tekneyi sipariş eden firmaya, Mengi Yay ortaklarına, tüm çalışanlarına ve Design Et Al organizasyonuna teşekkür ederek aldı. Modern motor yatlar arasında dünyanın en iyi lamine epoxi ağaç konstrüksiyon motoryatı olduğu kabul edilen Aquarius’un bu ödüle layık görülmesini sürpriz olarak karşılamadığını söyleyen Mengi, önümüzdeki günlerde mevcut üretilen Virtus 44 haricinde 38 ve 50 metre aynı seri tasarımların da müjdesini verdi.

Ayrıca Aquarius’un iç tasarımını yapan Türk tasarım firması “Autoban Mimarlık” yatın iç tasarım ödülüne layık görüldü.

Aquarius, tüm alanlarda kullanılan yüksek standartlarda ses ve titreşim izolasyonu sayesinde “Comfort Class” sertifikasını almıştır. Bu sertifikaya sahip, Türkiyenin ilk, Avrupanın 2. Teknesidir. Aquarius 33000 lt yakıt ile 12 knot hızda 2200 mile ve 8 knot hızda 4000 mile ulaşabilen menzili, onu, benzer yakıt kapasiteli tekneler arasında okyanus geçebilecek menzile sahip bir kaç motoryattan biri yapmaktadır

Editör: TE Bilişim