MARINTURK, Avrasya Boat Show 2010’da görücüye çıkıyor…

Türkiye’nin en yeni ve modern marinalarına sahip MARINTURK, Avrasya Boat Show 2010’da görücüye çıkıyor. Yat sahiplerini 5 yıldızlı marinacılıkla tanıştıran MARINTURK, Pendik sahilinde bulunan İstanbul City Port ve Göcek’te bulunan Göcek Exclusive ve Göcek Village Port marinalarını Avrasya Boat Show’da tanıtıyor. Toplam 972 yat ve 280 kara parkı kapasitesiyle hizmet veren MARINTURK, marinacılığa yeni bir soluk getiriyor.
 
Üç marinasıyla İstanbul ve Göcek’te hizmet vermeye başlayan MARINTURK, 12-21 Şubat tarihleri arasında İstanbul CNR Expo’da kapılarını açacak dünyanın karada yapılan ikinci büyük tekne ve yat fuarı Avrasya Boat Show’a katılıyor. Türkiye’nin en önemli iki noktasında 5 yıldızlı marinacılık hizmeti veren MARINTURK, İstanbul Pendik ve Muğla Göcek’te açılan modern tesisleriyle, yüksek teknolojik altyapısı ve kaliteli hizmet anlayışıyla sektörde fark yaratıyor.

Ülkemizde işletme bütünlüğü açısından ikinci marinalar zincirini oluşturan MARINTURK, Akdeniz’de yüksek standartlara sahip sistemler ile dizayn edilen yüzen iskeleleri, 250 ampere kadar elektrik bağlantısı, kablosuz internet, 200 tona kadar tekneleri karaya çekebilecek travel liftler, tüm atıkların doğaya zarar vermeksizin bertaraf edilmesi için yüksek teknoloji sistemleri, 24 saat kamera kontrollü elektronik güvenlik sistemleriyle hizmet veriyor. Ayrıca, yatların bakım ve onarımlarında ihtiyaç duyacakları her türlü teknik desteği de sağlıyor.
 
İstanbul’a 20 yıl sonra yeni marina

Vizyonlarının, özenle seçilmiş personel ile yat sahiplerine gülery üzlü ve yüksek standartlı marinacılık hizmeti vermek olduğunu belirten MARINTURK Genel Müdürü Hakan Kavlakoğlu, İstanbul City Port, Göcek Exclusive ve Göcek Village Port ile sektörde hizmet kapasitesini üst seviyeye taşıdıklarını kaydetti. İstanbul City Port’un hizmet vermeye başlamasıyla yat sahiplerinden yoğun ilgi gördüklerini anlatan Kavlakoğlu, “İstanbullular uzun süredir özlemini çektikleri modern ve teknolojik donanıma sahip marinaya kavuştu. MARINTURK’u tercih eden tekne sahiplerinin sayısındaki hızlı artış böyle kaliteli bir tesise ne kadar ihtiyaç olduğunu gözler önüne serdi. İstanbul City Port’un sektörel bazda İstanbul’a kazandırmış olduğu en büyük getiri, 20 yıllık bir aradan sonra kente yeni bir marina sunması” diye konuştu.

Eylül 2009’dan beri hizmet vermeye başlayan İstanbul City Port’un Türk yatçılık sektörünün vitrini haline geleceğini belirten Kavlakoğlu, özel olarak tasarlanan gölgelikli ve açık yüzer iskelelerde 10-70 metre aralığındaki tekneleri yıl boyunca ağırlayabildiklerini ifade etti. Marina misafirlerinin her türlü ihtiyacına yanıt verebilecek şekilde tasarlanan, gelişmiş alt/üst yapısı teknolojik donanımla güçlendirilen ve çevreye duyarlı bir işletme anlayışıyla yönetilen İstanbul City Port’un, sektörün yeni yıldızı olacağını belirten Kavlakoğlu, şöyle konuştu:

“İstanbul City Port, 700 araçlık otoparkı, 24 saat sıcak sulu duş ve tuvalet üniteleri, bebek bakım ve engelli duş ve tuvalet bölümleri, bulaşıkhane ve çamaşırhanesi ile konuklarımızın tüm gereksinimlerini karşılıyor. 16 bin metrekarelik çekek alanında, 200 tonluk gezer vinç ve 40 tonluk tekne taşıyıcısıyla her türlü bakım, onarım ve teknik servis hizmeti sunuyoruz. İstanbul’da bu tonajda çekme-atma operasyonu yapabilen tek marinayız.” 

İstanbul City Port'un Türkiye'de denizde yapılan en büyük yat fuarı olan İstanbul Boat Show'a da ev sahipliği yaptığını hatırlatan Kavlakoğlu, yıl boyunca birçok yerli ve yabancı fuara katılacaklarını söyledi.


 

Editör: TE Bilişim