Kuşadası Limanı'na 3 Kruvaziyer Yanaştı

Kuşadası Limanı, toplam 2 bin 920 yolcu taşıyan 2 Malta ve 1 Bahama bayraklı 3 kruvaziyer ağırladı. Kuşadası Ege Port Yolcu Limanı'na Malta bayraklı bin 200 yolcusuyla Celestyal Olympia ve bin 600 yolcusuyla Thomson Dream ile Bahama bayraklı 120 yolcusuyla Wind star gemileri geldi.

Genelini İngiliz ve Amerikalı turistlerin oluşturduğu yolculardan bir bölümü otobüs turlarıyla Meryemana-Efes turuna katılırken kimisi de kent merkezinde alışveriş yapmayı tercih etti. Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde en harketli limanlardan biri olduğunun altını çizdi.

İlçeye ziyerette bulunacak turistlere ve limana yanaşacak kruvaziyerlere en kaliteli ve sınırsız hizmet verebilmek amacıyla her sene yatırımlarını yükselterek devam ettiklerini belirten Güngör, Kuşadası Limanı'nı kruvaziyer turizminde dünya devi yapmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Turizm sezonunun bu sene zorlu geçtiğini belirten Güngör, "2017 senesini 134 gemi ve yaklaşık 140 bin yolcuyla kapatmayı planlıyoruz. Tek güzel haberde 30 geminin rezervasyon yaptırmış olması. Bu da 2018 yılının 2017 yılı kadar kötü olmayacağının ipuçlarını gösteriyor." ifadesini kullandı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın "yolcu başına 30 dolar teşvik verileceği" yönündeki açıklamasına dikkat çeken Güngör, "Bakanlıkça çalışması devam eden teşvik paketi içinde yer alan 30 dolar desteğinin çıkmasıyla, bölgede olan bazı gemiler rotasını yine eylül-ekim aylarında Kuşadası’na yönlendirecektir. Bu desteğin önümüzdeki 2 yıl daha devam etmesi ise çok daha faydalı olacaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim