Costa Serena'da talep olursa din görevlisi de bulunacak
 
Avrupa'nın en büyük yolcu gemisi Costa Serena, İstanbul Limanı'na geldi. İlk kez 26 Mayıs'ta Venedik'te denize indirilen Costa Serena, her hafta yaklaşık 3 bin 500 yolcuyu İstanbul'a taşıyacak. İstanbul Limanı'ndan alacağı yolcuları 7 gün boyunca Akdeniz kıyılarında gezdirecek olan Costa Serena, yolcuları tekrar İstanbul'a bırakacak.

Hırvatistan, İtalya ve Yunanistan'daki liman kentlerini kapsayan gezi için ücretler 1059 euro'dan başlıyor. Bu yıl toplam 1 milyondan fazla yolcu taşımayı hedefleyen Costa Crociere, şimdiye kadar 1500 Türk yolcu taşımış.

Boyu 290, yüksekliği 69 metre olan Costa Serena gemisinin 1500 odası var. Açılır cam tavanlı iki yüzme havuzunun da bulunduğu gemi, bir seyahat gemisindeki en büyük SPA'ya sahip.

Costa Serena'da dini faaliyetleri yürütmek üzere bir rahibin ve küçük bir kilisenin de bulunduğunu söyleyen Costo Crociere'nin Başkanı Gianni Onorato, Müslüman yolcuların sayısının artması ve talep olması halinde gemide Müslüman bir din görevlisinin de istihdam edilebileceğini söyledi.

2003'ten bu yana Türkiye pazarında bulunan Costa Crociere'nin temsilciliğini 2005'ten beri Setur yapıyor.

Kaynak: Milliyet

Editör: TE Bilişim