Ünlü yelkenlere ilk rüzgâr İstanbul'dan

İstanbul Europa Race yarışı Sarayburnu'nda başlayacak ve 4 bin deniz milli yol katedilip Fransa'da sona erecek. Yarışa dünya yelkenciliğinin en büyük isimleri de renk katacak...

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları kapsamındaki projelerden biri bugün start alıyor. "Istanbul Europa Race" yarışı için, IMOCA 60 okyanus tekleri ve 4 kişilik mürettebatlarıyla gelen dünyanın en prestijli kaptanları, 22 Eylül'de Fransa'nın Brest kentinde sona erecek yarışta ter dökecek.

Vendee Globe, The Route du Rhum, Transat Jacques Vabre ve Artemis Transat, yarış yelkenciliğinin en önemli yarışları arasına "Istanbul Europa Race"de katılıyor. Yarışın startı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül tarafından bugün saat 12.00'de Topkapı Sarayı'nın önünden verilecek.

Start sonrası yarışmacılar önce Fransa'nın Nice kentine, oradan İspanya'nın Barcelona kentine ve son olarak da Fransa'nın Bretz kentine gelecek. Tam 4 bin deniz mili yol yapacak olan filo böylece Avrupa'nın en büyük yarışına katılan ilk isimler olacak. Yarışma öncesi dün de Michel Desjoyeaux, Kito de Pavant, Guillermo Altadil, Rolland Jourdain, Marc Thiercelin ve Jean Pierre Dick gibi dünyanın önde gelen 6 yelkenci ve ekipleri bir gösteri yarışı yaptı.

Bu yarışın daha önce İstanbul'da sonuçlanan ve Akdeniz'in en önemli yarışları arasına giren "Cap Istanbul"dan farkı, kullanılacak teknelerin boyu ve özellikleri ile bu tekneleri kullanacak yarışçıların nitelikleri. Standartları, profesyonel yarışçıların kurduğu IMOCA örgütü tarafından belirlenen 18.28 metrelik okyanus yarışı tekneleri, dünyanın en hızlı ve kullanımı en zor olanları.

Bu tekneler çok ağır hava şartlarında çok hızlı seyredip, parçalanmadan hayatta kalabiliyor.

İşin en önemli yönü, yarışanların on binlerce deniz milini günde birkaç saatlik uykuyla tek başına aşmaları ve bunu yaparken de birbirleriyle yarışmaları. Yani bu teknelerle yarışanlar, yelken sporunun doruğundaki isimler. Bu kadar önemli isimlerin İstanbul'a gelmesi, bu önemli yarışın İstanbul ile özleşmesi, İstanbul'un tanıtımı açısından milyonlarla ölçülmeyen bir öneme sahip. Yarışın başlamasıyla birlikte İstanbul ismi tüm dünyada geniş yer alacak.

"BÜYÜK REKLAM YAPTIK"

İstanbul Europa Race'in Organizasyon Komitesi Başkanı Cumali Varer: AB Birliği üyelik sürecindeki Türkiye için bu tip organizasyonlarda yer almak son derece önemli.

Dikkat edin büyük şirketler, ülkeler tanıtımlarını artık bu tarz büyük sanat ve spor organizasyonlarla yapıyor.

Türkiye de 2010 Kültür Başkenti projesiyle bunu uygulamaya başladı. European Pro Tour ismiyle Akdeniz'de bir yarış düzenlemek istedik. Diğer önemli yarışlarla çakışmayacak ve böylece önemli isimlerin katılmasını sağlayacak bir takvim hazırladık. Bu projemizi IMOCA (Uluslararası Okyanus Yarışçıları Birliği) yetkilileriyle görüştük. IMOCA 60 tekneleriyle değişik ve dikkat çekici bir organizasyon hazırlamaya karar verdik. Onayımızı aldık. Etaplarda yer alacak şehirlerle, ekiplerle anlaştık. İstanbul yarışın ana sponsoru olunca da bu projemizin ismini "İstanbul Europa Race" olarak değiştirdik. Sponsorluk için İstanbul 500 bin euro ödedi. Avrupa'da çok yakından takip edilen ve birçok bakımdan ilk olan bu yarışın basında geniş bir şekilde yer almasıyla, en az 50 milyon dolar değerinde reklamı yaptık.

YELKENİN "PROFESÖRÜ"

Dünyanın en zor yelken yarışı Vendee Globe'un son şampiyonu, yelken dünyasının efsane ismi Michel Desjoyeaux da yarışmaya katılan isimlerden biri.

44 yaşındaki son Vendee Globe şampiyonuna Fransızlar, denizdeki sayısız başarıları nedeniyle "profesör" ismini taktı.

Vendee Globe yarışını 84 gün 3 saat 9 dakikada tamamlayarak kırılması güç bir rekora imza atan Desjoyeax bu yarışı ilk kez 2000-2001 sezonunda kazanmıştı.

2002 Route du Rhum ve 2004 Transat gibi iki efsanevi tek kişilik okyanus yarışını kazanarak yelken dünyasının rakipsiz yıldızı haline geldi.

Yarışa Foncia isimli teknesiyle katılan Desjoyeaux, Istanbul Europa Race için şöyle konuştu: "İstanbul'a gelmekten çok mutluyum çünkü daha önce hiç bu sulara gelmedim. Bu sularda ilk defa yarışacağız. Bu yarışta en çok hoşuma giden şey bu teknelerde ve bir ekiple yarışacak olmamız. Şehrin güzelliği, tarihi dokusu son derece dikkat çekici. Bizim için İstanbul ve Çanakkaler boğazlarında trafiği durduracaklar. Ben ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Türkiye'nin bu yarışmada yer almasını destekliyoruz."

5 kişilik ekiple 4 bin deniz mili

Yarışma 3 etaplı: 1. ETAP: İstanbul-Nice: Bin 450 mil 2. ETAP: Nice-Barcelona: 520 mil 3. ETAP: Barcelona- Brest: Bin 900 mil  6 kaptan ve 4'er kişilik mürettebatları yarışta yer alacak. 

60 feet (18.5 metre) IMOCA (International Monohull Class Association) sınıf birliğinden Open 60 yekpare gövde tekneler kullanılıyor. Bu tekneler dünyanın en ileri teknolojiyle üretilmiş tekneleri. 

Maliyetleri 3-4 milyon euro arasında. 

Ödül 150 bin euro 

 2008- 2009'daki yarışlara sponsor olan şirketlerin yıllık ciroları toplamı 32 milyar euro'yu buluyor.

Editör: TE Bilişim