UBS CUP  NOSTALJİ 1917 YELKEN YARIŞI’NIN İLK ŞAMPİYONU  ORIENT EXPRESS V

Marmara Denizi Anadolu Sahili’nde 90 yıl önce yapılan, yıllar sonra aynı rotaya ve kurallara sadık kalınarak 01 Temmuz 2007,Pazar günü gerçekleştirilen UBS Cup Nostalji Yelken Yarışı’nın ilk şampiyonu Ekspres V  oldu. İkinciliği Oğuzhan Too, üçüncülüğü ise Provezza teknesi kazandı. 75 teknenin katıldığı ve altı sınıfta mücadele edilen UBS Cup Nostalji 1917 Yelken Yarışı’nın geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

UBS Cup Nostalji 1917, aynı zamanda Kabotaj Bayramı olan 1 Temmuz 2007 tarihinde 90 sene önceki aynı rotayı takip etti ve ilk yarıştaki kurallar uygulandı. Heybeliada’dan başlayan yarış, Kalamış Koyu’na doğru devam ederek  Deniz Lisesi Komutanlığı önünde sona erdi. .

UBS Cup Nostalji 1917 yarışı; İstanbul Yelken Kulübü’nün katkılarıyla başta UBS AG olmak üzere; Swiss International Airlines, Audermars Piguet, Swissotel The Bosphorus ve Peri Yachting sponsorluğunda gerçekleştirildi. 

1800’lü yıllarda yelken sporu genellikle Büyükada, Moda ve Yeşilköy’de oturan Levanten aileler tarafından yapılıyordu. 1910’lara gelindiğinde Türk sporcuları da bu spora ilgi duymaya ve yarışlara katılmaya başladılar. İstanbul Yelken Kulübü üyelerinden birinin Paris’te sahafları dolaşırken bulduğu ve Osmanlıca yazılmış olan rota ve kural kitapçığının tercüme edilmesi üzerine yarışın tarihinin 1917 olduğu anlaşıldı.

Dünyanın önde gelen finans firmalarından biri olan UBS aynı zamanda dünyaca ünlü America’s Cup yarışlarının son şampiyonu Alinghi takımının da ana sponsoru. UBS Cup’ı Türkiye’de gelenekselleştirmeyi düşünen UBS, ileride Türk yelken severleri Alinghi takımı üyeleri ile de tanıştırmayı hedefliyor.

UBS, yelken sporuna katkılarına ayrıca İstanbul Yelken Kulübü’ne hediye ettiği Optimist’lerle de devam ediyor. UBS tarafından hediye edilen 4 adet Optimist İstanbul Yelken Kulübü’nde gençlerin eğitilmesi ve spora olan ilginin artırılması için kullanılacak.

UBS

Dünyanın önde gelen finans firmalarından biri olan UBS, basiretli bir küresel müşteri kitlesine hizmet vermektedir. Örgüt olarak UBS, finansal güç ile uluslar arası kültürü harmanlayarak değişime kucak açar. Bütünlüklü bir firma olarak UBS, içinde yer aldığı tüm işlerle ilgili uzmanlığı ile kaynakları birleştirerek müşterileri için artık değer yaratır.

Önde gelen küresel servet yöneticisi olan UBS, üst düzey yatırım bankacılığı ve menkul kıymetler firması ve dünyanın en büyük aktif yöneticilerinden biridir. İsviçre’de UBS, perakende ve ticari bankacılık piyasasının lideridir.

UBS dünyanın tüm büyük finansal merkezlerinde faaliyet göstermektedir. Elli ülkede ofisleri bulunan UBS’in çalışanlarının %39’u Amerika kıtalarında, %36’sı İsviçre’de, %16’sı diğer Avrupa ülkelerinde ve %9’u Pasifik Asya ülkelerindedir. UBS’in finansal bölümü tüm dünya üzerinde 75.000 kişiye iş sağlamaktadır. UBS’in hisseleri, SWX İsviçre Borsası, New York Borsası (NYSE) ve Tokyo Borsası (TSE) listelerinde yer almaktadır.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim