İstanbul Boğazı'nda su sporları şöleni

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 20. Asya’dan Avrupa’ya Uluslararası Yüzme, Kürek, Yelken ve Kano Yarışları bugün İstanbul Boğazı’nda yapılacak.     

Yarışlar 09.30-12.30 saatleri arasında düzenlenecek.

"Boğaziçi 2008" adı altında düzenlenecek yarışlara Türkiye’nin yanı sıra, 22 ülkeden, 100’ü bayan toplam 574 yüzücü katılacak.

Dünyada kıtalar arasında düzenlenen tek yüzme, yelken, kürek ve kano yarışları olan bu organizasyona yurt içinden ve yurt dışından büyük ilgi gösteriliyor. Yüzme yarışlarına katılım talebindeki yüksek artış nedeniyle katılımcı sayısının bu yıl 467’den 574’e çıkarıldığı bildirildi.

TMOK tarafından 1989 yılından bugüne dek her yıl düzenlenen yarışlarda bu yıl daha öncekilerden farklı olarak tüm yarışların startı Kanlıca’dan verilecek.

Bu arada, yarışlar süresince İstanbul Boğazı deniz trafiğine kapatılacak ve geniş güvenlik önlemleri alınacak.

"Boğaziçi 2008"e yüzme dalında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in de katılacağı bildirildi.

Yarış için kaydını yaptıran Bakan Tüzmen, daha önceki organizasyonlarda da yüzmüştü.

Yarışların Organizasyon Komitesi Başkanı ve TMOK Başkan Yardımcısı Türkay Peker, geleneksel organizasyonun 20. yıla ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. -Kanlıca ile Kuruçeşme arasındaki yaklaşık 6 bin 500 metre uzunluğundaki parkurda, yüzücülerin emniyetinin sağlanması için deniz trafiğine kapatılmış olan İstanbul Boğazı’nda, müsabakalar süresince mülki, askeri ve sivil toplam 52 gemi, bot ve deniz aracı görev yapacak.

Ayrıca kıyıda 6 ambulans hazır bulunacak.

-Yüzme yarışları saat 10.30’da Kanlıca Vapur İskelesi’nden başlayarak, boğaz orta ekseninde akıntı istikametinde Marmara’ya doğru yüzülerek, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı rıhtımında bitecek.

-Yelken yarışlarına 10 adet dingi sınıfı tekne katılacak. Yelken yarışlarının startı saat 09.50’de Kanlıca Vapur İskelesi açığındaki start hattından verilecek.

-Kürek yarışlarının startı Kanlıca Vapur İskelesi önünden saat 10.10’da verilecek. Yarış, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı açığında oluşturulacak finiş hattında sona erecek.

-Kano yarışları Kanlıca Vapur İskelesi önünden saat 10.20’de verilecek startla başlayacak ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı açığındaki finiş hattında bitecek.

-Dragon yarışı saat 10.25’de Galatasaray Adası açığından başlayarak, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı açığında tamamlanacak.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim