EKREM İNÖZÜ TEKNESİ ANOUK'TA GENÇLERLE BULUŞTU

Dünya denizlerini dolaşmış ve aynı zamanda Teos Marina sakinlerinden olan Ekrem İnözü, dünya seyahatleri yaptığı teknesi Anouk'u İzmir’in Seferihisar ilçesindeki okullardan gelen öğrencilere tanıttı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Teos Marina’nın Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında işbirliği içinde organize ettiği bu buluşmada, ilçe okullarının öğrenci meclisi başkanlarından oluşan öğrenci grubu Ekrem İnözü ile tanışarak, dünya seyahatleri yaptığı teknesi Anouk’u yakından inceledi.

Gruplar halinde tekneyi gezen öğrencilere denizciliği ve hayat tecrübelerini anlatan İnözü, rahmetli dostu Sadun Boro'yu da andığı sohbette, yelkenli tekne ile dünya seyahatleri yapabilmenin özgürlük olduğunu belirtti.

Ekrem İnözü, “Dünya turu yapan Türkiye’den 12-15 denizci var. Yunanistan’da 1 kişi. En çok dünya turu yapanlar özgür ilkelerin vatandaşlarıdır. Dünya denizlerinde bayrak gezdirenlerin %40’ı İngiliz, %40’ı Fransız, gerisi Amerikalı ve Avustralyalıdır. Ama sömürge olmuş ülkelerin denizcileri yelkenlisini alıp dünyayı gezemiyor. Çünkü özgürlük denen şeyi tatmamışlar. Sömürge olmamamızı kime borçluyuz diye düşünün çocuklar…” diye konuştu.

Ardından gençlere günün hatırası olarak Anouk teknesinin resmi basılı olan tişörtler, Teos Marina’dan ise su geçirmez cüzdan hediye edildi. İnözü, öğrencilerin sorularını da yanıtlayarak gençleri denizciliğe özendirdi.

Editör: TE Bilişim