Çanakkale Boğazı'nı 49 dakikada yüzdü

Quantum Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçme yarışmasının 23'ncüsü yapıldı. Genel klasmanda birinciliği 49.00'lık derecesiyle Dursun Saru elde etti.   

Quantum saatleri sponsorluğunda, Çanakkale Rotary kulübü tarafından düzenlenen, Avrupa Yakası'ndaki Eceabat ile Çimenlik Kalesi İskelesi arasındaki 3.5 millik parkurda yapılan yarışmaya, 80'i yabancı, yaklaşık 300 yüzücü katıldı.

Yarış sonunda finişe ilk varan sporcu, 49.00'lık derecesiyle Dursun Saru oldu. Genel klasmanda birinciliği Dursun Saru kazanırken, ikinciliği 49.11'lik derecesiyle Fatih Azrak, üçüncülüğü ise 49.40'lık dereceyle Duygun Yurteri elde etti.

Dursun Saru, yarışmanın sonunda yaptığı açıklamada, hava şartlarının geçen yıllara göre daha iyi olduğunu söyledi.

Bu yıl güçlü rakiplerle mücadele ettiğini belirten Saru, ''Ama bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Benim için bugünün anlamı da büyük. Bu yarışmada ikinci şampiyonluğum. İkinci olan arkadaşla hep aynı gittik. Tabi maratonlar her zaman son 500 metrede kazanılır. Orada ikimizde elimizden geldiğimiz kadar bastık. Birincilik bana nasip oldu'' diye konuştu.

Yarışmada ikinci olan Fatih Azrak ise yarışmaya 2000 yılından bu yana katıldığını, geçen yıl 5'nci olduğunu ifade ederek, ''Bu yıl daha iyi hazırlandım ve ikinci oldum. Gelecek yıllarda inşallah daha iyi olacak'' dedi.

Yarışmada kategorilerinde dereceye giren sporculara, madalya ve ödülleri Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle verildi. Öte yandan, yarışma süresince Çanakkale Boğazı her iki yönden transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Editör: TE Bilişim