ATİNA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Anne ve babalarının desteği ile yelken sporuna adım attılar. Sporun yanısıra üniversite eğitimlerine de devam ettiler. Şimdi, yurtiçinde ve yurtdışında Türkiye’yi başarı ile temsil ediyorlar.


Foça Yelken İhtisas Klübü sporcularından olan ve 1995 yılından bu yana yelken sporu ile uğraşan Deniz ve Ateş Çınar kardeşler, 9-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da Ataköy Marina’nın ev sahipliğinde yapılan “Federasyon Kupası Yarışları”nda birinci oldular. Türkiye genelinden toplam 20 sporcunun katıldığı yarışmada altın madalya almaya hak kazanan kardeşler, 1-12 Haziran tarihleri arasında Selanik’te yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılacaklar.

Yelken sporunun kendileri için önemli olduğunu ve bu sporu devam ettirmelerinde Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Çınar kardeşler amaçlarını; Türk gençliğine sportif açıdan örnek olmak olarak açıklıyor. 

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Géza Dologh,Çınar kardeşlerin yelken sporunda daha büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını, başarılarından büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.

Dologh, “Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olarak deniz ile ilgili bütün etkinliklere destek veriyoruz. Oda olarak amaçlarımızdan bir tanesi de denizciliği ve deniz sporlarını sevdirmek. Destek verdiğimiz yelkenci kardeşlerin elde ettikleri başarılar bizleri mutlu ettiği gibi aynı zamanda amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Bizim yelkenci kardeşlere olan desteğimiz devam edecek. Başarılarını hep birlikte izleyeceğiz. Ayrıca, genç arkadaşlarımızın yurtiçi ve yurtdışında aldığı başarılar Türkiye’nin tanıtımı açısından da önemli” diye konuştu.

Kaynak: Nuran Can/İzmir

DenizHaber.Com 

Editör: TE Bilişim