DTO İZMİR ATATÜRK KUPASI YELKEN  YARIŞLARI SONUÇLANDI….

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından Atatürk Haftası faaliyetleri kapsamında düzenlenen “DTO İzmir Atatürk Kupası Yelken Yarışları”, denizciliğe ve yelken sporuna gönül verenlerin katıldığı ödül töreni ile tamamlandı.

Karşıyaka Yelken Tesisleri Kayıkhanesi’nde düzenlenen ödül törenine Emekli Koramiral Lütfu Sancar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mümin Fındık, denizcilik kuruluşlarının yöneticileri ile Odanın yönetim kurulu katıldı. Yarışmaya, toplam 10 sınıftan 100 tekne katıldı. 

Yarışmada, 5 sınıfta birincilikleri bulunan ve optimist dalında birinci olan Karşıyaka Yelken Kulübü, yarış tipi optimist yelkeni kazandı. Yarışmada; optimist genelde Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Muratcan Toyçelebi, optimist bayanlar sınıfında Çeşme Yelken Kulübü’nden Ceyla Yurtseven, laser 4.7 genelde Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Vedat Efe Uyal, laser 4.7 bayanlarda Çeşme Yelken Kulübü’nden Melis Baykan, laser 4.7 Junior sınıfında Çeşme Yelken kulübü’nden Daniel Lochner birinciliği elde etti.

Laser Radyal Genel, Laser Radyal Genç sınıflarında ise Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Serkan Yapan, Bahadır Ekin birinciliğe hak kazandı. Laser Standart Genel ile Laser Standart Genç sınıflarında da Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Onur Derebaşı birinci oldu.

İzmir’deki 8 yelken kulübünün katılımı ile yapılan yarışmanın ödül töreninde konuşan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özden Çokdeğer, yelken sporuna katılım arttıkça, denizleri tanıma ve sevme imkânının doğacağını, bilinçli denizcilerin yetişeceğini söyledi.

“Denizci millet olmadan, denizci ülke olmaz” diyen Çokdeğer, denizci millet olmanın temelinde ise denizleri kullanmanın yattığını ifade etti.  Çokdeğer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizler yelken sporcusu olarak denizciliğimizin temelini oluşturuyorsunuz. Yelken sporuna en uygun deniz olan İzmir Körfezi’nde sizleri izleyen İzmirli gençlerimiz de yelkene başlayarak temeli sağlamlaştıracaklar. Böylece denizleri tanıyan, seven, denizleri kullanan ve onun nimetlerinden gereği gibi faydalanan dünyanın en iyi denizcileri yetişecektir. “

Kaynak: Nuran Can/İzmir

Editör: TE Bilişim