ALAÇATI BİG FİSH TURNUVASI'NDA 135 CM’LİK MAVİ KANAT ORKİNOS DOĞAL ORTAMINA GERİ BIRAKILDI

Turnuvanın birinci gününe ‘Yakala Bırak Yaşat’ kategorisinde avlanan 135 cm büyüklüğündeki Mavi Kanat Orkinos damgasını vurdu..
 
ALAÇATI BİG FİSH TURNUVASI’NDA OLTALAR DENİZE SALINDI
 
Çeşme Belediyesi desteğiyle Port Alaçatı Marina ev sahipliğinde gerçekleştirilen Alaçatı Big Fish Turnuvası’nın ilk gününde 68 tekne en büyük balığı yakalayabilmek için sabah saat 07:00’de denize açıldı. Alaçatı ve Sığacık açıklarında, Yunanistan ve Türkiye karasularına altışar mil mesafedeki uluslararası sularda 400 milkarelik bir alanda gerçekleştirilen ilk gün avı hava koşullarının pek elverişli olmamasına rağmen oldukça çekişmeli geçti.
Saat 17:00’de balıkların tartıya getirilmesinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirildi. 10. Yıl Marşı hep bir ağızdan söylendi.
 
‘YAKALA BIRAK YAŞAT’ KATEGORİSİNDE 135 CM’LİK MAVİ KANAT ORKİNOS DOĞAL ORTAMINA GERİ BIRAKILDI
Ana sponsoru Columbia PFG olan, ‘Büyük Balığın Peşinde’ sloganı ve ‘Yakala Bırak Yaşat / Catch & Release’ temasıyla ‘En Büyük’ ve ‘En Fazla’ balığı yakalamak için mücadele verilen turnuvanın ilk gününe ‘Yakala Bırak Yaşat’ kategorisinde avlanan 135 cm büyüklüğündeki Mavi Kanat Orkinos (Blue Fin) damgasını vurdu. X-Shark teknesi tarafından yakalanan ve dünyada koruma altına alınmış olan Mavi Kanat Orkinos başarılı bir şekilde doğal ortamına geri bırakıldı. ‘Yakala Bırak Yaşat’ kategorisinde ilk üçe giren diğer ekipler ise Tutya ve Rose ekipleri oldu. Turnuvanın ilk tutulan balığı olan ve tekne ekibinin Haşmet adını verdiği 2 kilo 100 gramlık palamut sembolik olarak tartıya çıkınca izleyenler tarafından büyük tezahüratla alkışlandı. Tartıya çıkan ve Rose teknesinin yakaladığı iki Uzun Kanat Orkinos’tan (Albacore) biri 12 kilo 500 gram, diğeri 10 kilo 950 gram geldi.
 
ENGİNAR EŞLİĞİNDE TARHANALI BALIK KÖFTESİ
Tekneler denizdeyken marinada ise çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinlikler arasındaki, Kılçıksız Balık ve Kahvaltıya Dair Her Şey kitaplarının yazarı, Araştırmacı Gastronom Süleyman Dilsiz’in Şef Dilek Yetkiner ile gerçekleştirdikleri ‘Balık Üzerine Lezzetli bir Workshop’ balık tutkunları tarafından ilgiyle izlendi. Üç balık menüsünün yapılıp tüm katılımcılar tarafından tadılması sonucu ‘Enginar eşliğinde Tarhanalı Balık Köftesi’ en beğenilen menü seçildi. Programda 1 saat olarak verilen workshop 2 saat sürdü. Ardından Süleyman Dilsiz kitaplarını imzaladı.
 
DOĞA RUTKAY EŞİ KERİMCAN KAMAL’I YALNIZ BIRAKMADI
Birinci günü karadaki bir başka etkinliği ise ‘Murat Bildirici ile Ahşap Balık Boyama Atölyesi’ydi. Daha sonra Kerimcan Kamal ile ‘Güzel Kaybedenler’ Sohbeti’ne geçildi. Sohbet ve kitap imza faslında eşi Doğa Rutkay Kerimcan Kamal’ın yayında yer aldı. Balık tartısı için etkinliklere ara verildi. Ardından Columbia PFG’nin ev sahipliğinde Kapha Restaurant Şefi Sedat Arslan lezzetleri ve Derya-Cenk canlı performansı ile Happy Hour saat 20:00 kadar sürdü. Gün boyunca süren etkinliklere ilgi hayli fazlaydı.
 
DENİZDEKİ MÜCADELENİN BUGÜN DAHA VERİMLİ OLMASI BEKLENİYOR

Hava koşullarının çok uygun olması nedeniyle bugün kayıt yaptıran 66 teknenin keyifli ve verimli bir av yapması bekleniyor. Tekneler ‘Rastgelsin Kahvaltısı’nın ardından sabah saat 07:00’de tekrar denize açıldı.
Bugünün karadaki etkinlik programı ise şöyle:
14.00 Alancha’nın yaratıcısı ve Şefi Kemal Demirasal ile “ Lezzetli bir Workshop”
15.00 Murat Bildirici ile Balık Boyama Workshop
15.30 Minik Balıkçılar için Workshop ve Mini Balık Turnuvası
17.30-19.30 Derya-Cenk Canlı Performans
19.30 Single Fin Yellow’da Ödül Töreni, Yemeği ve DJ Ali Kuru ile Kapanış Partisi
 

 
 
Editör: TE Bilişim