‘Şehrin sembolü haline gelecek’

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Kanlıca İskelesi ile Kuruçeşme Parkı arasında yapılacak. Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, “Bütün yerkürenin değerlerini kapsıyor” diyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Boğazı’nda Kanlıca İskelesi ile Kuruçeşme Parkı arasındaki 6.5 kilometrelik mesafede yarın gerçekleşecek. Yarışın isim hakkını alan Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, İstanbul’un ve yarışın kendilerini çok heyecanlandırdığını, dünya çapında tanınması için projeleri olduğunu vurguladı. DaeHyun Kim, “Bu yarış sadece bir spor organizasyonu değil. Sadece İstanbul’a da ait değil. Bu yarış küresel bir organizasyon ve yerkürenin tüm değerlerini kapsıyor. İnsanları spor için bir araya getirmekle kalmıyor ve iki kıtaya da değer katıyor. Olimpiyat Komitesi ile birlikte bu organizasyonu küresel hale getirmek istiyoruz. Boston ya da New York maratonu gibi. Hatta Berlin Bisiklet Yarışı gibi. Bu organizasyon da İstanbul’un bir sembolü haline gelecek” dedi.

‘Tadına varsınlar’

DaeHyun Kim, katılımın yüksek olduğunu ve bunun kendisini sevindirdiğini belirterek, “Dünyanın her yerinden insanların katılacağı bir yarış olmalı. Avrupa’nın başlangıcının İstanbul olduğunu düşünüyorum. Samsung olarak uluslararası olimpiyatların uzun yıllardır sponsoruyuz. Bu etkinlik de onun bir türevidir ve çok önemsiyoruz. Yüzücüler önce eğlensinler ve iki kıta arasında kulaç atmanın inanılmaz deneyiminin tadına varsınlar. Çünkü başka hiçbir yerde bu tadı bulamazlar” dedi. DaeHyun Kim, kendisinin de yüzme antrenmanlarını artırarak gelecek yıl iki kıta arasında kulaç atmanın keyfine varmayı ve yarışma heyecanı içinde olmayı istediğini belirtti.

2 bini aşkın yüzücü

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Nihat Usta ise, “4 Ocak’ta tüm dünyadan sporcuların katılımına açılan yarışın başvuruları aynı gün doldu. Yine en çok yüzücü Rusya’dan gelecek. 2 bini aşkın yüzücü kulaç atacak. Yarısı yabancılardan oluşuyor. Rusya 279, Ukrayna 133, İngiltere 90, Almanya 72, Hollanda 53, Mısır 2, ABD 28 ve Çin 2 yüzücü gönderiyor. İstanbul’un tanıtımı için de çok önemli fırsat. Valilik de yarışın yapılmasını uygun gördü. Ünlü yüzücü Shelley Taylor-Smith de katılacak” dedi.
Gökhan Karakaş/Milliyet
Editör: TE Bilişim