Bergen yakınlarında meydana gelen kazada 50 metre uzunluğundaki Norveç bayraklı koster karaya oturdu. Geminin karaya adeta tırmandığını görenler inanamadı.

Baergen yakınlarında dün öğleden sonra saat 16:45 sularında karaya oturan Straumvik adlı gemide bulunan  18 yaşındaki stajyer Stian Kobbeltvedt "Uyuyordum, büyük bir gürültüyle uyandım. Gemi çarptıktan sonra çok şiddetli sallantılar oldu. " şeklinde anlattı. Stajyer, muhabirin "Korktun mu" şeklindeki sorusuna ise "Hayır, neticede olur böyle şeyler" şeklinde cevap verdi.

4 mürettebatın bulunduğu geminin neden karaya oturduğu bilinmiyor. Ancak görüntülerden tam yol karaya çıktığını söylemek mümkün.

Geminin yüzdürülmesi için suların yükselmesi beklenecek.

Gemide kaza esnasında yaralanan olmadı, ancak haberi veren Norveç gazetesine göre "Yaralanan yok ancak mürettebatın gururu için aynı şeyi söylemek mümkün değil". Kazadan sonra mürettebattan kimse konuşmak istememiş, sadece stajyer konuşmayı kabul etmiş.

Kazadan sonra gemide bulunan stajyer dahil beş kişi alkol testine tabi tutuldu, ancak alkole rastlanmadı.

Kazada geminin baş pik tankı delindi. Su seviyesinin altında 30 cm çapında bir delik açıldı.

Görgü tanıkları kazadan sonra geminin kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalıştığını hatta geminin ambar kapakları üzerinde bulunan eskavatörün gemiyi itmek için kullanıldığını söyledi.

Kaza hakkında  Norveç Denizcilik İdaresi ve Kıyı Emniyeti Teşkilatı inceleme ve soruşturma başlattı.

Güncelleme: Gemi kendi imkanlarıyla kurtuldu

Gemi, 27 Eylül akşamı saat 21:10 sıralarında, suların da yükselmesiyle ve gemi üzerindeki ekskavatörün kepçesinin de yardımıyla kurtulmayı başardı. Hagelsund köprüsüne doğru yönlenen gemi Knarvik'te rıhtıma bağlanacak ve burada dalgıçlar gemi karinesini inceleyecek. Polis verilerine göre geminin karinesinde su seviyesinin bir metre kadar altında hasar bulunuyor. Norveç Denizcilik İdaresinden bir müfettiş de akşam gemide incelemede bulunacak.

Editör: TE Bilişim