Yüreğiniz daralıyor,  içinizdeki sıkıntılar, kabus dolu düşünceler, sizi terketmeyen kaygılarınız ve sürekli yıkılan umutlarınız bütün benliğinizi çaresizlik içinde sarmış olabilir. Şehrin yorgun sokaklarında, gürültünün ve kirli havanın boğduğu, çöplerin

Yüreğiniz daralıyor,  içinizdeki sıkıntılar, kabus dolu düşünceler, sizi terketmeyen kaygılarınız ve sürekli yıkılan umutlarınız bütün benliğinizi çaresizlik içinde sarmış olabilir. Şehrin yorgun sokaklarında, gürültünün ve kirli havanın boğduğu, çöplerin her yerde uçuştuğu,  insan yaşamına böylesine aykırı bir ortamda beton yığınları arasında gökyüzünü görebilmenin özlemi ile yürürken, mavi sessizlik bütün güzellikleri ile sizleri huzura kavuşturmak için bekliyor olacak.

Mavi tenli sevgilinin dili yoktur ki sana kendini  anlatabilsin. Zaten önemli olan da senin onu anlayıp yaşayabilmendir yüreğinde. Olması gereken, hissederek ulaşmaktır onun evrensel sevgisinin sıcaklığına, bir yudum olsa bile. Hayatınızın her dönemini acımasızca sogulayabilir ve geçmişinizi hiç düşünmeden içinizdeki acılara mahkum edebilirsiniz. Ama mavi tutkuyu sözcüklerle asla sınırlayamaz ve onu sahip olduğu mitolojik güçlerden kesinlikle soyutlayamazsınız. Bir an olsun mavi sessizliğin kainata yayılan dinletisine kulak verin. Eğer duymak isterseniz bu senfonideki son çağrıyı, işte o zaman okyanusların bütün suları yüreğinize akıp, size yepyeni bir yaşamın en gizemli sırlarını armağan edecektir. Bir yudum huzur, tatlı bir tebessüm ve bütün kaygılardan arınmış nehir gibi akan bir mutluluk tablosu.

Dalgaların coşkulu sesi, bir an bile olsa sizlere yeryüzü cennetinin bütün kapılarını aralayacaktır.  Mavi özgürlüğün doğal simgelerinin canlandığı bütün denizlerin yakamozları, bitmeyen ateşleri ile yanlızlığınıza ömür boyu ışık tutarken, Bilinmeyen diyarlardan kopup gelen rüzgarların alfabesi ile yeni yaşamlara yelken açacaksınız

Kentin karmaşık ve yok edici mülkiyeti, sonsuzluk tünelinde tarihin derinliklerine doğru kaybolup giderken, Karanlıklar içinde boğulmuş ruhunuza, bir ışık seli gibi akacak olan denizlerin sihirli gücü size inanılmaz güç ve enerji verecektir.

Mavinin hükümdarlığının, gökyüzünün  bilinmezliğinde restleştiği en uç noktadaki panoramik manzaradaki denizler, yaşamınızın kırılma noktası olacaktır. En yüksek ufkun kendisine sakladığı henüz ulaşılamayan denizlerde, senin için de mutlaka bir damla su olacaktır.

Gökyüzü bugünde çırılçıplak ve yalnız, ne bir parça bulut var, nede uçan bir martının çığlığı. Sanki terkedilmiş gibi sessiz ve üzgün, buz mavisi olmuş teni okyanus sularıyla yıkanmak istercesine sabırsız ve yorgun.

Yeraltı tanrısı Hades'in ülkesi olan Tartaros'daki karanlık dünyada, sana erguvanlar içinde Ege'nin en sihirli sularını sundukları zaman, tanrılardan mavi özgürlüğünü istemeyi sakın unutma.

Zeus, okyanusların en güçlü dalgaları üstünde samanyolunu kutsayıp avuçlarınızın içine bıraktığında, Ege'nin derin sularında hüküm süren tanrıçalar seni ölümsüz bir aşka mahkum edeceklerdir.