Kızıldeniz'de gemi taşımacılığına yönelik saldırılardan kaynaklanan aksamanın derecesi artmaya devam ediyor. 

Analistlere göre pazar günü itibarıyla tankerler, dökme yük gemileri, araba taşıyıcıları veya diğer gemi sınıfları hariç 280'den fazla konteyner gemisi Ümit Burnu'na yönlendirildi. 

Önde gelen konteyner hatları, Süveyş Kanalı'nı kullanmak yerine yük gemilerini Afrika'nın güney ucundan uzun mesafelere göndererek Husilerin insansız hava aracı ve füze saldırıları riskini önleme planlarını duyurdu. 

Bu yolculuk, tipik bir Asya-Kuzey Avrupa seferine yaklaşık 10 gün ve 1.900 deniz mili katıyor.

İmamoğlu: "İstanbul için iki kritik konu var Melen Barajı ve Kanal İstanbul" İmamoğlu: "İstanbul için iki kritik konu var Melen Barajı ve Kanal İstanbul"

Alternatif rotanın güvenlik kaygılarını tamamen çözmediğini belirtmekte fayda var. Pentagon'a göre Cumartesi günü İran'a ait bir insansız hava aracı Hindistan kıyılarının yaklaşık 200 deniz mili açıklarında bulunan tanker Chem Pluto'yu vurdu.

HMS-Diamond-Red-Sea-sunset

Kraliyet Donanması destroyeri HMS Diamond Kızıldeniz'de faaliyet gösteriyor

Maersk, yaptığı  güncellemede Kızıldeniz'deki ABD liderliğindeki deniz güvenliği rejimine, gemi geçişlerini yeniden başlatmaya yetecek kadar güven duyduğunu ve şu anda su yolunda seyredecek ilk gemilere yönelik planlar üzerinde çalıştığını açıkladı.

Editör: Nermin İstikbal