Yüz binlerce denizci, 2050 yılına kadar amonyak, hidrojen veya metanol gibi yakıtlarla başa çıkabilmek için bir tür yeni eğitime ihtiyaç duyacak ve 2030 yılına kadar önemli bir sayı, Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) tarafından yaptırılan büyük bir çalışmanın ilk bulguları göstermek.

Araştırma çalışması, yeni yakıtlarla başa çıkmak için mevcut denizcilik işgücünün becerilerinin artırılması ve yeniden eğitilmesi zorluğunun ölçeğini ölçmeye çalışacak ve bunun beceri, eğitim ve güvenlik açısından neleri gerektireceğine dair bir genel bakış sunacaktır.

Çalışma, 2021'de Glasgow'daki COP26'da ICS tarafından başlatılan Adil Geçiş Görev Gücü adına sınıflandırma kuruluşu DNV tarafından yürütülmektedir. Görev gücü ICS, ITF ve IMO ve ILO dahil olmak üzere kilit BM kuruluşlarından oluşmaktadır. Grup, denizcileri yüksek karbonlu kariyerlerden düşük karbonlu kariyerlere geçişte desteklemenin yollarını arıyor.

“Küresel denizcilik endüstrisinin sıfır karbonlu bir geleceğe geçişi için araştırma ve geliştirme, sıfır emisyonlu gemiler inşa etmek ve liman altyapısına yatırım yapmaktan bahsetmek yeterli olmayacak: insanlara da bakmalıyız. Hidrojen ve amonyak da dahil olmak üzere alternatif yakıtlarla ilgili bir dizi güvenlik sorunu bulunduğundan, insan merkezli bir geçişin sağlanması, denizcilik iş gücünün sağlık ve güvenliğinin sağlanması anlamına gelir. ICS Genel Sekreteri Guy Platten, yakın zamanda düzenlenen bir IMO-UNEP Norveç İnovasyon Forumu sırasında, bunlara gereken özen gösterilmeli ve yeni teknolojiyle birlikte güvenlik yönergeleri geliştirilmelidir." Dedi.

Platten, denizcilerin düşük karbonlu yakıtları kullanmaları ve sıfır emisyonlu gemilere güvenli bir şekilde hizmet vermeleri için yeni eğitim programlarının, standartların ve kursların oluşturulması gerektiğinde ısrar ediyor.

Sektör enerji geçişi ve küresel ekonominin karbondan arındırılması ile ilerlemek istiyorsa, denizcilik endüstrisindeki dünün teknolojileri ve bir dizi becerinin büyük bir yükseltmeye ihtiyacı olacaktır.

Hidrojen ve amonyakta olduğu gibi ele alınması daha karmaşık olabilecek daha yeşil enerji kaynaklarına doğru ilerlemenin yanı sıra dijitalleştirilmiş operasyonlara doğru daha büyük bir geçiş, yeni bir dizi beceri edinmek için eğitim ve öğretime büyük yatırım gerektirecektir. dekarbonizasyon sorunları ile ilgilidir.

Bununla birlikte, sürecin insan unsuru üzerindeki etkisi genellikle sonradan düşünülmüştür ve denizcilik sektöründeki son gelişmeler, pandeminin denizciler üzerindeki etkisiyle birleştiğinde, şubenin genel çekiciliği üzerinde zararlı bir etkiye sahip olmuştur. .

Editör: Fulya Tekin