Norwegian Cruise Line'ın Norwegian Dawn isimli dev yolcu gemisi, gemide rapor edilen bir mide hastalığı nedeniyle Mauritius açıklarında karantinaya alındı.

"Norwegian Dawn'ın 13 Şubat 2024 Güney Afrika seferi sırasında, az sayıda misafir mideyle ilgili hafif hastalık belirtileri yaşamıştır. Geminin Port Louis, Mauritius'a dönüşünün ardından, geminin yönetim ekibi yerel yetkililerle bir araya gelerek gemideki herkesin sağlığını güvence altına almak için alınan önlemleri ve yapılanları teyit etti" denildi.

Uluslararası kamuoyu gemide kolera salgınının patlak verdiğini belirtirken şirket tarafından yapılan açıklamada, "Giriş izni verilmeden önce yerel makamlar tarafından ek testler yapılması gerektiğinden, Mauritius hükümeti mevcut gemi seyahatinin karaya çıkışını ve bir sonraki gemi seyahatinin gemiye binişini iki gün erteleyerek 27 Şubat 2024 tarihine ertelemiştir" denildi.

Salgının başlamasından önce Norwegian Dawn, Cape Town'dan Port Louis'e 13 Şubat'ta başlayan 12 günlük bir güzergâhtaydı. 

Amerikan medyası gemide kolera salgınının yaşandığını iddia ederken, gemicilik şirketinin sözcüsü, "Gemideki herkes için güvenli bir ortam sağlamak amacıyla rutin önlemlerimizin bir parçası olarak gemideki temizlik prosedürlerimizi yükselttik ve misafirlerimizi, mürettebatımızı ve ziyaret ettiğimiz destinasyonları korumak için gerekli her türlü önlemi almaya devam edeceğiz" dedi.

294 metre uzunluğunda olan ve 2002'de inşa edilen geminin Mauritius açıklarında demir attığını ve burada binlerce yolcuyla beklenildiğini duyurdu.

KOLERA NEDİR?

Beş Seaspan gemisi metanol için yenilenecek Beş Seaspan gemisi metanol için yenilenecek

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre kolera, su kaynaklı bakteriyel bir enfeksiyondur.

Belirtileri arasında "aşırı" ishal, kusma, susuzluk ve bacak krampları yer almaktadır.

Editör: Nermin İstikbal