Dilovası’nda olaylı ÇED toplantısı

Yılport Konteyner Terminal ve Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından iskele genişletme projesi için yapılan ÇED toplantısında sinirler gerildi.

Şirketin iskele genişletme projesi için Dilovası Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Müdürü Güneş Ekşi, çevre mühendisleri Aslıhan Yiğit ve Osman Demircan, şirket yetkilileri, Dilovası mahalle muhtarları, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İMZA TARTIŞMASI YAŞANDI

Toplantıda, projeyle ilgili bilgi verilmek üzereyken Yılport Konteyner Terminal ve Liman İşletmeleri A.Ş.’de çalışanların vatandaşlarla aynı yerde oturmaları ve hazirun listesine imza atması üzerine tartışma çıktı. Vatandaşlar, neden toplantıya getirildiğini sorguladıkları şirket çalışanlarının, şirket yetkililerinin olduğu yerde oturmak istemesine de karşı çıktı. Kısa süren gerginlik sonrası ‘Yılport Limanı Kapasite Artış’ projesi hakkında bilgi verilen bölge halkı, projenin yapılmasını istemedikleri belirtti. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri toplantı zaptını tutunca yine gerginlik yaşandı ama kısa sürdü. Bunun üzerine toplantıdan sonuç alınamadı.

Editör: TE Bilişim