Terme İş Adamları Derneği (TİAD) Başkanı Muharrem Çelik, ilçedeki mevcut su borularının asbestli olduğunu çıkan haberlerle öğrendiklerini belirterek, bir an önce boruların değiştirilmesini istedi.

Yerel medyada geniş yer alan ‘Terme Musluklarından Kanser Akıyor’ haberleri STK’ları da harekete geçirdi. Kanser saçan boruların değişmesini isteyen Terme İş Adamları Derneği (TİAD) Başkanı Muharrem Çelik, şunları kaydetti: “Biz doğal ve sağlıklı su içtiğimizi biliyorduk. Haberlerden sonra anlaşıldı ki bu yanlış bildiğimiz bir şeymiş. Asbestli boru ne diye hemen araştırdığım da dünyada yasaklanan ülkemizde de yasaklı olan bu borulardan biz Termeliler yıllardır içme suyu tüketiyoruz. Bu boruların yenilenmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ idarecilerini göreve çağırıyorum. Bir Termeli olarak bu suyu içmek istemediğimizi belirtiyorum. Aynı zamanda yerel yönetiminde bu konu için gerekeni yapmasını istiyorum.

'ALT YAPI ÇALIŞMALARINA İÇME SUYU ŞEBEKESİ DE DAHİL EDİLSİN'

İlçede başlatılan hummalı bir alt yapı çalışması var. Bu alt yapı çalışmasına içme suyu şebekesi de dahil edilerek bu hatlar yenilenmeli. Belediye tarafından yapılacak çevre düzenlemeleri ve asfaltlama çalışmaları sonrası bu yolar bir daha kazılmaz ve içme suyu kanserli akmaya devam eder. Bu yüzden bu çalışmalar tamamlanmadan erkenden harekete geçilmeli ve su şebekesi standartlara uygun hale getirilmeli."Cihan
Kaynak: cha