Avrupa’nın ilk Türk asıllı rektörü olarak Fransa’daki Rouen Üniversitesi’nde 2007 ve 2012 yıllarında yapılan rektörlük seçimlerini kazanarak iki dönem art arda 9 yıl rektörlük görevinde bulunan Prof. Od. Cafer Özkul, memleketi Malatya’da İnönü Üniversitesi’nde yapılacak olan rektörlük seçimi için aday oldu.

46 YIL SONRA MALATYA’YA DÖNÜŞ YAPTI

Basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Cafer Özkul, “1970 yılından geçtiğimiz Nisan ayına kadar, gerek Yüksek Öğrenim sürecinde, gerekse üstlendiğim akademik ve üniversite yönetim görevlerinden dolayı memleketim Malatya’dan ve güzel Türkiyemden uzakta, Fransa’da, bulunmak durumunda kaldım. Her ne kadar ülkemize ve Malatyamıza akademik ve idari tecrübelerimi paylaşmak, bilgi alışverişinde bulunmak, hasret gidermek için sıkça ziyaretlerde bulunmuş olsam da elbette ki, bunlar memleket hasretimin dinmesine yetmemiştir. Sonuç olarak, büyük özverilerle bana desteğini esirgemeyen eşim ile birlikte, Türkiye aşıkları ve Malatya sevdalıları olarak, ömrümüzün geri kalan kısmını kendi öz vatanımızda, aynı anadili konuştuğumuz ve büyük Türkiye ülküsünü paylaştığımız insanlarımızla geçirmeye karar verdik”

“FRANSA’DA 9 YIL REKTÖRLÜK YAPTIM”

Kendisinin Avrupa’nın ilk Türk asıllı rektörü olduğunu belirten Prof. Dr. Özkul şunları söyledi: “Başta Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde oldukça faydalı girişimlerde bulundum. Bu süreç ve birikimlerin sonucu olarak, Rouen Üniversitesi’nde 2007 ve 2012 yıllarında yapılan rektörlük seçimlerini kazanarak iki dönem art arda, dokuz yıl süren başarılı bir rektörlük deneyimine sahip oldum. Rektörlüğüm sürecince de uluslararası düzeyde faaliyette bulunan birçok bilimsel platformda başkanlık, başkan yardımcılığı ve koordinatörlük görevlerine seçilerek, buralarda da tecrübe edindim.”

“Türkiye’mizin 2023 hedeflerine görünür katkılarda bulunmak ülküsünü taşımalıyız” diyen Prof. Dr. Cafer Özkul, İnönü Üniversitesi rektörlük seçiminde aday olduğunu açıkladı. Bu arada, İnönü Üniversitesi’nde rektör adayı belirleme seçimi 13 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.Cihan
Kaynak: cha