Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Özkan, girişimcilik ile ilgili yeterli kaynağın olmasına karşın yeterli fikrin olmadığı eleştirisi yapıldığını hatırlatarak, bu sebeple üniversiteler ve akademisyenlerin daha fazla sorumluluk almaları gerektiğini söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ziya Şimşek ve Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Özkan, Bireysel Genç Girişim (BİGG) Ankara Proje Yöneticisi İsmail Atay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK projelerine başvuru ve değerlendirme süreçlerinin konu alındığı toplantıda, Prof. Dr. Cem Özkan ve İsmail Atay, birlikte yapmış oldukları bitkileri koruma amaçlı bir biyolojik mücadele yöntemi olan 'Faydalı Böcek' projesini anlattılar. Girişimcilik ve Türkiye’deki girişimcilik faaliyetlerini anlatarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Cem Özkan, TÜBİTAK’ın proje destekleri ve Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ANKARATTO) hakkında detaylı bilgiler verdi. Özkan, kendisine girişimcilik ile ilgili yöneltilen eleştirilerde, yeterli kaynağın olmasına karşın yeterli fikrin olmayışı olduğunu, bu sebeple de üniversiteler ve akademisyenler olarak üzerlerine daha fazla sorumluluk almaları gerektiğini dile getirdi. Yaşanılan yerin girişimciliğe bir engel olmadığını da beliren Özkan, girişimciliğin herkesin içinde var olan bir şey olduğunu fakat ya körelmiş durumda ya da hiç ortaya çıkmamış durumda olduğunu söyledi.

Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı’nın işleyişi hakkında bilgiler veren İsmail Atay ise herkesin bir iş fikrinin olabileceğini, önemli olan şeyin cesaretin ortaya konulması ve iş fikrinin harekete geçirilmesi olduğunu belirtti.Cihan
Kaynak: cha