Engelliler Haftası’nda Kırşehir’deki engelli dernek ve rehabilitasyon merkezlerinin üyeleri engelleri aşmak için düzenlenen programda bir araya geldi.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası programına Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Şentürk, gündüz hizmet verecek Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 2 ay içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi. Bütün engelli çocukları, kendi evlatlarından ayırt etmediğini belirten Vali Şentürk, "Engelli denilen çocuklarımız, Yüce Allah'ın gözünde engelsizdir. Anne-babalarımız bu çocuklarımıza karşı sabırla, şefkatle, fedakârlıkla yaklaşmalıdır. Anneler, çocuklarını sırtında okula götürüyor, yemeğini yediriyor, her türlü ihtiyacında çocuklarının yanında oluyorlar. Devletimiz de kimsesizlerimize, engellilerimize ve bütün ihtiyaç sahiplerine gereken bütün yardımı yapmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın ve evlatlarımızın yaşamlarını kolaylaştıran ve onları kamu personeli yapan çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu duygularla, Engelliler Haftasını kutluyorum." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan da yaptıkları konuşmada, kendilerine her zaman desten veren Vali Şentürk’e teşekkür ettiler.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde kalan mayıs ayı doğumlu 5 çocuğun doğum gününün de kutlandığı program, çeşitli gösteriler ve Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğunun verdiği müzik konseri ile sona erdi.Cihan
Kaynak: cha