İnönü Üniversitesinde düzenlenen iki ayrı etkinlikle "Dünya Ebeler Günü" ve "Hemşirelik Haftası" kutlandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Dünya Ebeler Günü etkinliği, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Salonu'nda, Hemşirelik Haftası etkinliği ise Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliklere Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Özbağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behice Erci, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Haydar Erkuş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Hemşirelik Haftası Etkinliği'nde konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "Hemşiresiz bir sağlık sektörü düşünülemez. Hekimlik mesleği ne kadar önemli ise hemşirelik mesleği de o kadar kıymetlidir. Dolayısıyla ne kadar değerli bir mesleğin sahibi olduğunuzu unutmayınız. Hemşirelik sadece sağlıkta hizmet anlamına da gelmemelidir. Aynı zamanda akademik bir tarafı da vardır. Üniversitemizde Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulması bu mesleğin akademik boyutuna katkıda bulunacaktır. Bu düşüncelerle Hemşirelik Haftanızı kutluyor başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Törende Sağlık Bilimleri Fakültesi Doktora Programının ilk mezun öğrencisi Dr. Ümmühan Aktürk'e, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından çiçek ve hediye verildi.

Etkinlik, Ebelik Bölümü ve Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinin "Ebelik ve Hemşirelik Yemini" etmesi ile sona erdi.Cihan
Kaynak: cha