Ege Denizi'nin kızıl mercanlarıyla ünlü ilçesi Ayvalık, deniz tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. 24 adası ve 60 dalış noktasıyla özellikle yaz mevsiminde yoğun ilgi gören ilçedeki dalış turları da büyük ilgi görüyor.

Büyük şehirlerden gelen deniz tutkunları, Ayvalık'ın mavi sularında dalış yaparak, güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Her hava koşulunda dalışa uygun mekanların bulunduğu ilçede yapılan su altı keşifleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İlçedeki dalış okullarında günü birlik dalış yapma imkanı bulan tatilciler, eğitmenler eşliğinde yaptıkları dalışlarla, adeta akvaryumu andıran görüntüleri canlı canlı izleme fırsatı buluyor.

Ayvalık'ta sıcak havaların ve yaz turizminin yoğun olarak gerçekleştiği ilçede, günü birlik tatile gelen turistlere tekne ile açılarak dalış yapma imkanı sunuluyor. Yılın her döneminde yapılan dalışlarla denizin güzelliklerini görme fırsatı bulan turistler, deneyimli hocalardan kısa sürede almış oldukları dersle 0 metre yada 25 metre derinliğe inme fırsatı yakalıyorlar.
Cihan
Kaynak: cha