Denizciliği yaşam biçimine, yaşam biçimlerini de denizciliğe en yalın anlamda uyarlamayı başarabilen deniz tutkunları, hayatlarında macera, heyecan, huzur ve sonsuz zevklerle dolu coşkulu bir seyrin rotasını çizerek yeni ufuklara vira demir diyebilmenin s

Denizciliği yaşam biçimine, yaşam biçimlerini de denizciliğe en yalın anlamda uyarlamayı başarabilen deniz tutkunları, hayatlarında macera, heyecan, huzur ve sonsuz zevklerle dolu coşkulu bir seyrin rotasını çizerek yeni ufuklara vira demir diyebilmenin sabırsızlığı içinde son hazırlıklarını yapıyorlar.

Yaşamımız süresince kendimizle sürkekli olarak hesaplaşır ve böylece yüzlerce soruyu da cevaplandırmak zorunda kalırız. Bu bir anlamda geçmişimizle hesaplaşmak gibi, artık hiç bir değeri olmayan ve bizi yıpratmaktan, bunalıma sürüklemekten ve de geleceğimizi karartmaktan başka hiç bir işe yaramayan gereksiz bir sorgulamalardır. Geçmişimiz ile kavga edeceğimize, onun yanlışları ve eksiklikleriyle uğraşarak hayatımızdan uzaklaşağımıza ve de onun anaforlarında defalarca boğulacağımıza, yaşantımızda geleceğe yönelik mutlu ve aydınlık bir sayfanın ilk satırlarını, hayatın bütün sırlarının saklı olduğu, sizi gökyüzü ile ufkun derinliklerinde buluşturacak olan masmavi reklere bürünmüş, ışıl ışıl parıldayan sularıyla dostça bekleyen denizlerimizin o harika koylarında neden yazmaya başlamayalım.

Yavaş yavaş kaybolmaya başlayan anılar albümünüzdeki son hatıralar da terk etmeye başladığında sizi, hayatınızın en uç noktasında ulaştığınız okyanusların o gizemli sularında yalnızlığın çaresizliğini keşfedeceksiniz. İşte yaşam boyunca bizi sıkan, bunaltan, hayatı çekilmez hale getiren ve bizleri mutsuzluğa iten bütün o anlamsız soruları, cevapları ile birlikte mavi derinliklere doğru son yolculuğuna göndereceksiniz.

Hayatın yelpazesindeki esintilerde oradan oraya acımasızca savrulup dururken, Poseidon size Ege'nin en muhteşem cennet koylarında huzur dolu bir yaşamın bütün
güzelliklerini bağışlayacaktır. Her sabah uyandığınızda şafak tanrısı Mater Matuta daha gün ağarmadan size Güneş'in henüz hiç doğmamış ışıklarını dev istiridye kabukları içinde armağan edecektir. Mitolojideki baba tanrı Okeanos ise gökyüzünde ışıl ışıl parıltılarıyla asılı duran sabah yıldızı Venüsü sevmeniz ve şans dilemeniz için avuçlarınızın içine bırakacaktır.

Afrodit'in ölümsüz ruhu, Kleopatra adasındaki kumsallardan Ege'nin en sevgi dolu ve en egzotik rüzgarlarıyla kanatlanıp sizi kutsayacaktır.    

Yaşamınızda uğradığınız hiç beklenmeyen ruhsal yıkımlarınızın derin izlerinde gece, gündüz dolaşmayı bırakın artık. O ne bitmek, tükenmek bilmeyen derin ve sessiz bir karanlıktır ki, yorulmak nedir hiç bilmiyor.

Mitolojik tanrılar diyarı Ege'nin birbirinden güzel o inanılmaz doğa harikası koylarında sabah uyanmak ve Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte denize girmek kadar keyif verici bir şey olamaz.