İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) Ekim 2021 Meclis Toplantısı’na katılan Türk P&I Genel Müdürü Kapt. Ufuk Teker, kurumlarının gelirinin yüzde 64.5’inin yabancı kaynaklı müşterilerden geldiğini belirterek, “doğrudan döviz getiriyoruz” dedi.

Teker, dışarıdan aldıkları bu gücü içeride kullanmak için tüm gayreti gösterdiklerini söyledi.

YDO Türk denizciliğinin hizmetinde

Türk P&I kurucu genel müdürlüğünün yanısıra halen Türk Loydu Vakfı başkan vekilliği görevini üstlendiğini dile getiren Teker, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği’nin de (DEFAMED) 52’nci seçimli genel kurulunda dernek başkanlığına seçildiğini söyledi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin de köklerini oluşturan YDO’nun 1884 yılından beri, takalardan çektirmelere ve capesizelara kadar gelen süreçte Türk denizciliğine büyük hizmetler verdiğini hatırlatan Teker, “bakan, müsteşar, armatör, tersane sahibi, tanker işletmecisi ve hatta dört büyük kulüpten birini başkanı bile mezun bile mezunlarımız arasında yer alıyor. YDO’nun 137 yıllık hizmeti yadsınamaz. Bundan sonra da DEFAMED olarak Türk denizciliğine en üst düzeyde katlı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

İMEAK DTO Meclis Başkanı ve YDO 1979 Güverte mezunu Kapt. Salih Çeki Çakır da, “hayırlı olsun. Allah hayırlı hizmetler vermeyi nasip etsin” diye konuştu.

Kaynak:Denizcilik Dergisi

Editör: TE Bilişim